Paperivalo - ihastuttava putiikki

29.10.2014

Olen itse aina pitänyt käsitöitä ja käsityöläisiä suuressa arvossa. Olen myös pyrkinyt mahdollisuuksien mukaan ostamaan kotimaista ja varsinkin Lapissa tehtyjä tuotteita. Kävin tyttöporukalla pienen reissun vastikään ja pysähdyimme matkan varrella Paperivalo nimisessä liikkeessä Karungissa. Karunki sijaitsee n.25 km pohjoiseen Torniosta ja ihan valtatie 21:n varrella on myös Paperivalon myymälä. Paperivalon tuotteista suurin osa on valkoisia ja valkoisen ystävänä ihastuin tietenkin kaikkeen! Paperivalo on perustettu jo vuonna 1997 Kuopiossa, mutta yritys muutti omistajan kotiseudulle v. 2007 ja tämä ihana putiikki avasi ovensa v.2013 huolella remontoituun vanhaan taloon. Talon vanhat hirsiseinät sopivat minusta todella hyvin valkoisten seinien kaveriksi ja tila tuntuu lämpimältä kaikesta valkoisuudesta huolimatta :)
Paperi valmistetaan itse ja siitä tehdään mm. kauniita lyhtyjä erilaisilla kuvioilla ja eri kokoisina. Näitä olen vienyt jo aiemmin esim. tuparilahjoiksi ystäville.Ihastuin näihin lamppuihin kovasti. Voi kuinka hienoa olisi teettää tuollainen valaisin vaikkapa perhekuvalla! Korttivalikoima on todella laaja, löytyy joka tilanteeseen. Ja hauskoilla teksteillä varustetut magneetit ovat myös kiva tuliainen.Paperitaiteilijan äidin nuoruuskuva ikuistettuna paperille :)

Paperivalossa myydään myös muiden käsityöläisten tekemää keramiikkaa, koruja ja tekstiilejä.

Itselleni tarttui mukaan pieni lahja Ranskanmaalle lähetettäväksi ja omalla motollanikin varustettu magneetti. Meän kieltä ymmärtämättömille pieni suomennos; "Se ei ole kuin itsestä kiinni." Näinhän se lähes aina on...

Paperivalo putiikin kylkeen ollaan parhaillaan tekemässä myös kahvilaa, jossa voi sitten shoppailun lomassa istahtaa. Tämä tonttu ainakin piipahtaa joululahjaostoksilla sitten kun jouluhömpötykset aloitetaan :) Hauskaa pikkulauantaita :)


0 kommenttia :

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger