Ruokavinkki pastan kavereille

21.3.2015






Kokkasimme eilen koko perheen voimin kanapastaa ja ajattelin jakaa reseptin myös teille. Oli se senverran hyvää! Resepti on alunperin Vappu Pimiän ja löytyy kuvineen myös täältä ( klik ). Nämä räpsyt ovat omiani...älkää pelätkö, ei minusta ruokakuvaajaa tule :D 

Kanapastavuokaan tarvitaan :

n. 400g pippuripastaa
450 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 kesäkurpitsa tai paprika
1 rasia tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
n.100g fetaa
500g paseerattua tomaattia
1-1,5dl kermaa tai maitoa
n. 100g juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1-2 tl kuivattua oreganoa


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Keitä pasta 2 min alle ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. 

Silppua sipulit pieneksi ja kuullota ne tilkassa öljyä paistinpannulla. Lisää joukkoon kanasuikaleet. Kun kanasuikaleet ruskistuvat, puhdista sienet ja pilko ne neljään osaan, pilko myös kesäkurpitsa tai paprika pieneksi kuutioksi. Lisää sienet ja kuutiot pannulle.

Kun kaikki ovat ottaneet vähän väriä, kaada pannulle paseerattu tomaatti ja murenna feta sekaan, tai jos käytät kuutioita, kaada ne mukaan. Lisää mausteet ja kerma tai maito. 

Anna kastikkeen kuplia noin 5min pannulla, Tarkista maku. Kaada valutettu pasta ja kanakastike pannusta isoon uunivuokaan. Sekoita keskenään ja ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin puoli tuntia.

Teimme pastaa n. 1,5 kertaisen annoksen, jotta sitä riittäisi myös tämän päivän lounaalle. Jätimme omasta pastasta sienet pois, koska kaikki eivät saa syödä sieniä. Tilalle emme laittaneet mitään, mutta vain taivashan on rajana mitä laittaa korvikkeeksi. Emme tehneet erikseen salaattia vaan pilkoimme lautasille kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Paistoimme myös kaupan paistovalmiita patonkeja ja niiden päälle halloumi juustoa, josta on tullut kaikkien suosikkijuusto viime aikoina. Pasta teki hyvin kauppansa ja tyttäreni kehittelivät siitä jo uusia variaatioita. Kovasti ovat kiinnostuneet ruuan laitosta ja sehän on hyvä juttu!



Koska energia- ja proteiinivarastot on nyt pastalla täytetty, niin tämä tyttö lähtee pitkälle hiihtolenkille! Kevään kelit ovat parhaimmillaan :) Se on moro!

P.S. Huomenna ajattelin tehdä "Elämäni aakkoset" -postauksen, jotta ihminen blogin takana tulisi ehkä hieman tutummaksi...olkaahan kuulolla.

-T-


8 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Ja hyvää oli! Laatikkoruuat helppoja ja isosta astiasta riittää seuraavaankin päivään...helpottaa arkea :)

      Poista
  2. Nams näyttääpä hyvälle :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistui myös vaikka itte sanonki :D

      Poista
  3. Näyttää ja vaikuttaa hyvältä! Kiitos reseptistä! Ensi viikolla testaamme tätä:P

    VastaaPoista
  4. Ollos hyvä vaan :) Lapsiperheessä tulee pyöriteltyä aina niitä samoja sapuskoita...pitäs välillä mennä naapuriin syömään, niin sais ehkä uusia vinkkejä :D Ja kokkausreseptejä vois metsästää useamminkin vaikka lehdistä!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Kuvat on ei-ruokakuvaajan otoksia...joten maistui vielä paremmalta, kuin kuvista vois kuvitella ;)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger