Sohvapöytä suunnitelmia

19.4.2015


Vakkari metallimies ei ehdi levätä laakereillaan pajallaan, sillä nyt keksittiin uusi sohvapöytä-idis meidän olkkariin. Nythän olohuoneessamme on Valannin Ympyrä-sohvapöytä. Jostain syystä pyöreän pöydän "sisustaminen" on haastavaa ja muutenkin pöytä on melko hallitseva, koska on iso kooltaan. Ajattelimme siirtää sen vaihtelun vuoksi toiseen huoneeseen ja teettää tilalle tällaisen Asplundin Tati-pöydän tyylisen pöydän. Minua viehättää jalkojen kaareva muoto ja pöydän keveys. Asplundin mallistossa on pöytiä useamman kokoisena ja moneen tarkoitukseen. Varsinkin ruotsalaisissa sisustuslehdissä näitä näkee usein. Asplundeja myy ainakin Länna Möbler.

Olen haaveillut usein pöydästä, jonka ilmettä voisi muuttaa helposti ja nyt sitten tuli idea siihen. Pöydän kannesta tulee "tarjotinmallinen" eli sen päälle voi vaihtaa kantta mielensä mukaan. Tänään voin laittaa marmorikannen ja huomenna vaikka betonimaisen kannen jne. No, en varmaan noin usein vaihtele kantta, mutta ainakin se olisi mahdollista. Pöydän koon mietimme tarkkaan, jotta esimerkiksi laattojen vakiokoot sopisivat siihen. Laatoilla ja laminaateilla voisi ilmettä vaihtaa edullisesti ja vaihtoehtoja riittää. Alunperin tarkoituksenamme oli tehdä betonikantinen pöytä olohuoneeseenkin, mutta siitä tulisi painava ja siten vaikeammin siirreltävä. Keveämmillä materiaaleilla sitä ongelmaa ei ole. En ole oikein sarjapöytien fani, mutta nämä Asplundit näyttävät kivoilta. Meille todennäköisesti tulee vain yksi suorakaiteen mallinen pöytä, mutta onhan sille mahdollista teettää kaveri jos siltä tuntuu. ( kuvat lainattu netistä )

Tänään ohjelmassa ei ole suinkaan lekottelua sunnuntain tyyliin, vaan varaston siivousta ja aion pestä jo osan talvikamoista. Silläkin uhalla, että takatalvi taas kerran iskisi. Toivottavasti ei enää kuitenkaan! Rentoa sunnuntaita kaikille :)

-T-


25 kommenttia :

 1. Itse teetin vuosi sitten vaihtolavapöydän olkkariin mutta se siirtyikin pian terassipöydäksi pihalle. Tykkään avarasta olkkarista ja onhan tätä kametta täällä riittämiin. Toi kuvan pöytä on kyllä ihana. Hayn pöytä on käynyt mielessä, saas nähdä löytääkö se joskus tiensä.meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihanan ilmava! Ainakin kun vertaa tähän nykyiseen, jota ei edes yksin saa siirreltyä nätisti...

   Poista
  2. Meillä on menoss sohvan vaihto projekti. Huvilla/vitsillä pantiin sohva Toriin myyntiin ja nyt sitä kyselläänkin. Apuaa. Arvaa vaan onko uutta sohvaa vielä edes katseltu? No ei todellakaan. Voihan tässä niinkin käydä, ettei tuo liikahda tuosta mihinkään laittamallamme hinnalla.

   Poista
  3. Nyt äkkiä sohvakauppaan, sillä niissä on yleensä niin kuluttavan pitkät toimitusajat! Ainakin odottavan aika on pitkä :)

   Poista
 2. Kaunis pöytä - ja monikäyttöinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko noissa Asplundin pöydissä irroitettava kansi vai ei, mutta omaani meinaan tosiaan sellaisen laittaa. Sillon voi ilmettä vaihdella helposti :)

   Poista
 3. Aika kivan näköinen pöytä. Meilläkin on olkkarissa pyöreä pöytä ja se on vähän hankala sisustettava. Eikä sitä oikein voi asettaa niin että kaikki sohvalla istujat yltäisivät siihen yhtä hyvin :) Tuo irrotettava kansi on myös aika kätevä idea! En tosin ole varma tulisiko itsellä ainakaan kovin usein vaihdeltua kantta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ole sitten ainoa, jolla ongelma pyöreän pöydän kanssa! Jotenkin vain se on vaikea...

   Voi olla ettei itselläkään tule vaihdettua kovin uein kantta, mutta ehkä vähän vuodenaikojen mukaan...tai fiilispohjalla :)

   Poista
 4. Mahtava pöytä suunnitteilla!
  Kaunista alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Täytyy vähän odotella metallimiestä, joka reissussa...

   Oikein mukavaa viikkoa sinullekin :)

   Poista
 5. Hyvä idea :). Meillä on juurikin samalla menetelmällä tehty pöytä :) Kannen voi vaihtaa helposti ja mieluisaksi :)

  http://www.beautyoflife.fi/2014/12/minun-suunnittelema-poyta-olohuone.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa linkin ja tosi hieno pöytä on sullakin :) Ja tosi hyvä asia, että joku nuori on saanut toteuttaa itseään! Harmi kun meillä ei ole nyt työpajaa täällä, olisi varmasti tullut käytettyä!

   Mulla on mennyt tuo sinun postaus kyllä ohitse, mutta meillä tulee näköjään ihan samoja idiksiä päähän <3 Odottelen kovasti, että metallimies ehtii hommiin muilta töiltään... aargghhh, pitäiskö tässä alottaa hitsausopinnotkin, että voi itse toteuttaa pöydän nyt eikä heti tällä kärsimättömällä luonteella :D

   Poista
 6. Voi kun kiva idea! Tosi kiva muotokieli tuolla pöydällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös kovasti juuri tuosta muodosta! Meillä on muuten paljon kulmikasta, niin nuo jalat antaa vähän eri ilmettä :) Mukavaa viikkoa sinulle Katri <3

   Poista
 7. Nice! Love the minimal deign!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I like the design too! A metal worker is going to make this kind of table to me :)

   Poista
 8. Tuo muoto on kyllä herkullinen. Hiemsn tavanomaisesta poikkeava ja hyvin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja vaihtelua kulmikkaille muodoille joita on paljon nykyään :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Eikös ookki! Odottelen kuumeisesti metallimiehen paluuta reissusta. Mitä se nyt reissutöihin lähti kun on tämmösiä tärkeitä tilauksia odottamassa :D

   Poista
 10. Kannatan itsetehtyä pöytää, ilmeen saa käyevästi vaihdettua ja onhan ne yksilöllisiä ja kauniita <3 olen kyllä itse niin tyytyväinen tuohon minun uuteen pöytään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kovasti aina miettiä, että voisiko tehdä itse ennen kuin ostaa... Sinun pöytä onki ihana <3 Tykkään tietenki betonista, mutta myös siitä jalasta! Laita tehdas pystyyn :D

   Poista
 11. Kaunis yksinkertainen pöytä. Itse tehty on aina uniikki :)

  VastaaPoista
 12. Vastavierailulla!☺
  Ehdottomasti jään lukijaksi ja tulen paremmalla ajalla uudelleen!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger