Valoa kansalle

13.8.2015

Kylläpäs meillä on jo pimeät illat!  Yöttömän yön aurinko alkaa olla muisto vaan ja valoja saa kulkea sytyttelemässä jo melko varhain illalla. Olen ottanut ikkunalamput pois kesän ajaksi, mutta tänään ajattelin ruveta niitäkin kaivelemaan esiin. Mietintää aiheuttaa nyt lähinnä olohuoneen valaistus. Olohuoneessa meillä on parikin lamppua, mutta enimmäkseen ne ovat tunnelmavaloja. Katon halogeenispotteja tulee käytettyä lähinnä silloin, kun korviksen lukko tms. katoaa mattoon tai miehen ikänäkö vaivaa ilkeästi. Mullahan tuota ongelmaa ei vielä ole ( heh heh ), joten varsinaista kattolamppuakaan ei ole tullut koskaan hankittua. En halua sohvapöydän päälle mitään kovin isoa valaisinta, sillä viereisessä ruokailutilassa on Secton massiivinen valaisin. Olohuoneen puolelle riittäisi siis pienempikin tuikku. Artekin mehiläispesä kuuluu ehdottomasti suosikkeihini ja siinä miellyttää muodon lisäksi pieni kultainen tuulahdus. Sen pullukka muoto sopisi hyvin olkkariin, varsinkin kun Ympyrä-sohvapöydän tilalle on tulossa suorakaiteen muotoinen pöytä. Sohvapöytäsuunnitelmia voit lukea täältä ( klik ).


Toiseksi suosikiksi nousi Artekin A333 valaisin eli kutsumanimeltään Nauris. Ihastuin tähän todella paljon Vepsäläisellä käydessäni. Valaisin on jotenkin hauskan muotoinen. Plussaa on myös se, että ainakaan itse en ole törmännyt tähän lamppuun mitenkään liian usein blogeissa tai lehdissä.


Valaisinpohdinta jatkukoon, kunnes se ahaa-elämys tulee. Kiireessä ei kannata päätöstä tehdä, jottei tulisi hutiostosta. Lamppufriikkinä haluan, että hankkimani valaisimet sykähdyttävät vielä vuosienkin päästä ja designvalaisimissa arvo onneksi säilyy aina. Tänään meitä hellitään auringolla ja nyt pyöräillään lasten kanssa pehmikselle. Niillä ei ole tullut herkuteltua tänä kesänä kovin montaa kertaa. Heips ja kivaa torstaita!

-T-

15 kommenttia :

 1. Mehiläispesä on yksi lemppareistani myös. Ehkä talven pimeinä iltoina saan aikaiseksi, että lähden lamppuostoksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis valaisin! Muista ottaa taskulamppu mukaan, että löydät lamppukauppaan, hih :)

   Poista
 2. Kauniita valaisimia ovat kumpikin!
  Meilläpäin on kyllä jo pimeitä iltoja ja öitä, mukavaa onki viritellä valoja sinne tänne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea päätös,on niin monta kaunista lamppua :) Artekin valaisimet ihastuttaa eniten...

   Joo, pimeys on saapunut! Toivottavasti edes päivät olisivat aurinkoisia.
   Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Tuo nauris on kyllä kaunis lamppu! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauris on kyllä ehdottomasti kärkipäässä suosikkilistalla <3

   Poista
 4. Nuo molemmat on niin kauniita!! Mitähän oot hankkinut... :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea päätös...vielä en ole hankkinut mitään :) Täytyy vielä miettiä ja käydä katselemassa. Lähde mukaan katselemaan <3

   Poista
 5. Ihania ovat molemmat. Ja samaa mieltä olen, kiireessä ei kannata päätöstä tehdä, joten mieiskelet ihan rauhassa vaan. =) Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hiljaa hyvä tulee :) Mukavaa viikonloppua sinnekin Hanna <3

   Poista
 6. Artekin valaisimet on niin ihania!

  VastaaPoista
 7. Nauris on mulle ainakin ihan uusi tuttavuus, mehiläispesä on ihana mutta kuten sanoit, sitä on aika monella. :) Ehdottomasti suosittelen siis tuota Naurista jos noista kahdesta pitää valita. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurikseen ei tosiaan ole tullut törmättyä muuta kuin kaupoissa :) Se on kyllä ihana!

   Kivaa viikonloppua myös sulle <3

   Poista
 8. Ihania molemmat! Mehiläispesä on vaan yksi upeimmista valaisimista, mitä tiedän, mutta on tuo Nauriskin kaunis, eikä niin nähty. <3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger