Valokuvakikkailua

8.8.2015

Sain lukijalta sähköpostilla pari kysymystä paljon käyttämiini valokuvakollaaseihin liittyen. Kysymys kuului, että millä ohjelmalla teen kollaaseja ja löytyisikö jostain ilmainen ohjelma. Päätin laittaa pienen vinkin tänne blogiinkin, jos jotakuta muutakin kiinnostaa. Käytän lähes aina Pizap-nimistä ohjelmaa, joka on ilmainen ja todella helppokäyttöinen. Menet vain sivulle www.pizap.com ( klik ) ja valitset, että haluatko käsitella yhtä kuvaa vai tehdä kollaasin. Sivustolla voi tehdä myös Facebookin kansikuvan kokoisia kollaaseja, kuten tuo yllä oleva kuva, jonka juuri latasin iDiksen Facebook-sivulle kansikuvaksi. Kollaasivaihtoehtoja on paljon ja olen tehnyt erilaisilla pohjilla myös mm. onnittelukortteja ystäville. Pizapin voi liittää omaan facesivuun, joten kaikki duunailemasi kuvat ja kollaasit tallentuvat myös sinne. Voit toki tallentaa ne myös tietokoneen kansioihin. Ohjelmalla voi tosiaan myös käsitellä kuvia, mutta itse käytän muita kuvankäsittelyohjelmia ja teen tällä vain kollaasit.

Kollaasien parissa saa äkkiä kulumaan tovin jos toisenkin. Seuraavana projektina olisi tehdä tyttären rippikuvista kiitoskortteja ja mahdollisesti jokin kollaasi koko perheestä. Nyt pitää kiiiruhtaa ruuanlaittoon, sillä ohjelmassa on vaikka mitä ja voi olla, että illalla piipahdetaan harvinaisissa juhlissakin... Mukavaa lauantaita <3

-T-

19 kommenttia :

 1. Hei kiitos ihanuus vinkistä. Miepä haluan myös perehtyä tuohon ohjelmaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä vinkistä. Olen kaivanmnut juuri ruollaista kollaasiohjelmaa. Olen käyttänyt kuvien käsittelyyn PhotoScapea, mutta siinä kollaasiosio on huono, mutta muuten tykkään siitä ja nyt olen niin tottunut siihen, että en oikein osaa käyttää muutakaan.

  Teillä on kyllä tosi kaunis koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kommentistasi <3

   Pizap on kyllä kätevä ja nopea, monet kollaasit on tullut tehtyä!

   Poista
 3. Kiitti vinkistä, täytyypä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kokeile ihmeessä <3 Kätevä tehdä vaikka onnittelukortteja yms.

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Pitääpä joskus kokeilla, vaikka en kovin paljon kollaaseja käytäkkään. Jospa tuolla toisaalta innostuisi tekemään niitä enemmänkin? :-) Picasallakin saa tehtyä jonkunlaisia, mutta se ei ole kovin monipuolinen, joten siksi ehkä on jäänytkin vähemmälle nuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Picasaa käytän myös joskus, mutta se on aika suppea ohjelma loppujen lopuksi...

   Kokeileppa Pizapia, kätevä ohjelma ja helppo kuin mikä !

   Poista
 5. Kiva lukea mitä muut käyttävät, tätä täytyy itsekin kurkata. Kiitos vinkistä! :)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelmia tuntuu riittävän pilvin pimein, itsellä tulee käytettyä aika lailla samoja... Tännekin saa heittää vinkkejä jostain muistakin ohjelmista!

   Viikonloppu oli ja meni, mukavaa viikkoa Jenni <3

   Poista
 6. Ihania kollaaseja sulla aina onki!
  Pitänee katella tuo ohjelma, kiitti vinkistä:)

  Ja mukavaa iltaa:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3 On kyllä todella helppo ohjelma käyttää, käyhän koittamassa!

   Ilta oli ihan mukava :)

   Poista
 7. Kiitos vinkistä. Täytyypä kokeilla Pizappia. Itse olen käyttänyt kollaaseihin Picasaa, joka toimii kannettavallani, mutta kotona minulla on Linuxin käyttöjärjestelmä, joka taas ei jostain syystä anna asentaa Picasaa. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :) Itsekin käyttänyt Picasaa, mutta en koskaan kollaasien teossa muuten...sitä tulee jumittua tuttuihin ja turvallisiin :)

   Poista
 8. Kiitos vinkistä! Minä käytän (silloin harvoin kun käytän) picmonkeyta! Se on myös netissä saatavilla ja ihan ilmainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä <3 Täytyypäs kurkata Picmonkeykin!

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger