Sängynpääty tyttärelle, tietysti Diy-versiona

10.10.2015


Terkkuja aurinkoisesta Lapista ! Tähänkin päivään saimme herätä kirpakassa pakkassäässä ja aurinko paistelee nyt niin kivasti, ettei voisi paljoa kauniimpaa syyssäätä olla. Olen pessyt urakalla ikkunoita ennenkuin tulevat niin kylmät kelit, ettei tikkurissa tarkene ikkunanraossa heilua. Samalla on tullut jupistua, että kukahan keksi piirtää näin monta ikkunaruutua taloon ( no minä ! ). Monen monta ruutua on pesty, monen monta pesemättä ... mutta kyllä se tästä, kun laittaa hihat heilumaan.

Ikkunanpesun lomassa muistimme tyttären kanssa, että meillä on ottamatta kuvat diy-sängynpäädystä, jonka teimme  jo ajat sitten hänen huoneeseen. Tytär toivoi pehmeää sängynpäätyä harmaalla kankaalla verhoiltuna ja sellainen siis toteutettiin. Muistin onneksi ottaa muutaman kuvan itse tekovaiheestakin ja niistä näkyvät sängynpäätyyn tarvittavat tarvikkeet. Oikea käteni oli diyn aikaan täysin poissa pelistä murtuman vuoksi, joten mies hoiti haastavammat hommat tyttären kanssa ja itse sain heilua lähinnä neuvonantajana / työnjohtajana.

Teimme päädyn 90 cm leveään runkopatjasänkyyn ja päädyn rungoksi valitsimme tukevan  muottilevyn . Levy on peräisin rakennusajalta, joten siihen ei tarvinnut rahaa käyttää nyt ollenkaan. Levy leikattiin 5 cm leveämmäksi kuin itse sänky. Tämä siksi, että kun sängyssä käytetään helmalakanaa ja sängynpeittoa, niin sängyn levyinen pääty jäisi liian kapeaksi. Korkeudeksi päätimme 120 cm, jotta päätyä vasten voi laittaa myös ison tyynyn, eikä pääty katoa sen taakse.

Muottilevyn päälle laitoimme superlonia, joka leikattiin Ikean patjasta. En löytänyt superlonia metritavarana kuusta enkä maasta ja siksi päädyin hakemaan patjan Ikeasta. Hintaa patjalle tuli vähän reilut 40 euroa. Käsityöliikkeestä ostin ohuehkoa vanua, jonka niittasimme patjan ympärille ja näin patja saatiin "kiinnitettyä" levyn päälle. Vanulle tuli hintaa muutama euro. Pientä pohdintaa aiheutti patjan toisella puolella oleva epätasainen pinta. Se vaikeutti päädyn reunojen saamista tasaisiksi. Ratkaisimme pulman laittamalla reunoihin vanun kaksinkertaisena. 


Kankaan ostin Eurokankaasta ja metrihinta oli muistaakseni 24 euroa. Kankaan leveys oli 140 cm ja se riitti päädyn leveyteen hyvin. Ostimme kangasta siis vain korkeuden verran eli 120 cm + päädyn paksuus + kääntövarat ylä- ja alapäähän eli n. 180 cm.  Tytär ompeli koneella sängynpäädyn ainoan ommellun sauman päädyn yläpäähän ( ylemmässä kuvassa ). Alaosan saumaa ei ommeltu, vaan taitoimme sen vaan, samalla kun niittasimme kankaan rungon päälle.

Kun kangas oli niitattu kokonaisuudessaan rungon päälle, oli jäljellä vain loppusilaus. Tyttäreni toiveena oli, että sängynpäätyyn tulisi kolme nappia, mutta ne olisivat jotain muuta kuin kangaspäällysteisiä. Oulun reissulla kuulimme nappikaupasta, josta etsimämme napit mahdollisesti löytyisivät. Vihjeen perusteella ajelimme siis kyseiseen "Nappi Kikka" - liikkeeseen Pakkahuoneenkadulle.  Ja kylläpäs löysimmekin aivan mahtavan nappikaupan täynnä kaikkea muutakin tarviketta. Pää alkoi aivan suhista idiksistä, niin paljon kaikkea kivaa sieltä löytyi. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka, jos tykkää tehdä käsitöitä tai askarrella.

Porasimme jo ihan alussa muottilevyyn reiät nappeja varten. Käytimme kiinnityksessä siimaa, joka kestää paremmin kuin meiltä löytyneet langat. Napit oli helppo kiinnittää päätyyn työntämällä pitkä nukkeneula reiän kautta päädyn takapuolelta etupuolelle ja toisella pistolla takaisin takapuolelle. Siiman niittasimme runkolevyyn kiinni. Ja tällainen on lopputulos; harmaa sängynpääty pienellä bling bling- mausteella.  Ainakin päädyn omistaja tykkää siitä kovasti ja sepä se onkin tärkeintä.


Tyttäreni huone on hiljalleen muuttunut teinin huoneeksi ja sisustus on täysin hänen omaa tuotostaan. Kiva kun lapset jakavat äidin harrastuksen. Kolme sisustavaa naista talossa, jokaisen miehen painajainen varmaankin. Hih hah heh ! Kivaa lauantai-iltaa kaikille tasapuolisesti.

/ T

33 kommenttia :

 1. Tosi kiva :))! Multa on tulossa just samanlainen postaus huomenna. Eri lopputulos kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks :) Huomenna täytyy sitten olla kuulolla! Varmaan Minille jotain kivaa tulossa...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Isoin kunnia menee tytölle ja miehelle !

   Poista
 3. Voi miten upea, ja tytölläsi näyttää olevan yhtä hyvä maku kuin äidilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Voihan se olla niinkin, että lapset ovat kasvaneet valko-harmaa kodissa eivätkä muista väreistä tiedäkään :D

   Poista
 4. Tulipaa ihanan näköinen! Olisi tarkoitus omaankin sänkyyn parisänkyyn askarrella tuon tapaista päätyä, mutta se saa vielä odottaa. Kiitos paljon selkeistä ohjeista ero välivaiheissa😊 ihanaa viikonloppua💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Vaatiihan tuo hieman vaivaa, mutta on minusta helpohko toteutettava. Alunperin oli tarkoitus meilläkin tehdä parisänkyyn jotain tuollaista, mutta nyt olen saanut vähän muitakin idiksiä. Saas nähdä mihin päädytään :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti Sari <3 Tyttöki tykkää kovasti !

   Poista
 6. Ihastuttava blogi sinulla, en ole aiemmin vieraillut. Nyt Modernin puutalon sivuilta löysin linkin blogiisi. Ja, ihastuttava tuo teinin sängynpääty. Hieman samalla tyylillä olen tehnyt meidän parisänkyyn sängynpäädyn. Tulen vierailemaan sivuillasi varmasti toistekin! Kaisa unelmoidenhaaveillen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja oikein mukava kun olet löytänyt blogiini :) Tervetuloa toistekin !

   Poista
 7. Tuli kyllä nätti.
  Meillä sisustuskohteena on poja huone. Paljon on jo tapahtunut mut vielä on puuhattavaa tai paremminkin ostettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nanni <3 Pikku hiljaa hyvä tulee. Eihän sitä kerrala voi kaikkea koskaan hankkiakaan. Ja sitten kohta lapset "kasvaa ulos " sisustuksesta, joka viimein valmistuu, heh :D

   Poista
 8. Täällä kasvaa myös kovaa vauhtia kaksi muutakin sisustajaa perheessä. Se on sitten 3 vastaan 1. Tosin kyllähän tuo yksikin välillä innostuu :). Kaunis pääty tuli, varmasti olisi monen teinitytön mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hanna <3 Lapsirievut kasvavat sisustamaan :D Mies onkin jo välillä ihan alakynnessä, eikä kässää meidän naisten juttuja. Mutta äidistä on mukavaa, kun on pähkäilyseuraa tässä ihan lähellä :) Terkkuja sinne kauas !

   Poista
 9. Onpas vain ihanan näköinen sängynpääty. Itsetehty on vielä paljon parempi kuin valmiiksi ostettu. Meilläkin alkaa olla hiljalleen pieni sisustaja täällä, mutta vielä kun tuo sisustaja innostuisi myös siivoamisesta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura <3 Kivempihan se itsetehty aina on kuin ostettu.

   Odota vaan, kun sinun pieni sisustaja vähän kasvaa, niin varmaan on enemmän malttia myös siivoukseen :)

   Poista
 10. Meillä niitä sisustavia naisia on 4 :). Pienetkin miettivät värien ja tyylien sopivuutta keskenään ja ovat varsin kriittisiä. Välillä vain hymyilen hiljaa. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, teillähän on jo aivan ikioma sisustusjengi kasassa ! Mistä lie oppivat nuo pähkäilyt...ja kriittisyyden, hah :D

   Mukavaa sunnuntaita myös Rauharentolaan <3

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina <3 Terkkuja pohjoisesta!

   Poista
 12. Vautsi, miten hieno siitä tuli, eikä edes kovin vaikea toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kati <3 Ei tämä vaikea ollut, varsinkaan näin työnjohtajan näkökulmasta... On melko helppo, mutta niittejä kannattaa varata paljon!!!

   Poista
 13. Todella kaunis ja hyvin toteutettu sängynpääty.

  VastaaPoista
 14. "Kolme sisustavaa naista talossa, jokaisen miehen painajainen varmaankin." :D :D :D Mut siis upee lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kysy vaikka meidän Iskältä :D

   Kiitos kivasta kommentista <3

   Poista
 15. Tyttärelläsi on varma maku! Itse en nuorena pahemmin sisustamisesta välittänyt, mutta on ihana nähdä miten nykyään monella teini-ikäiselläkin on tyyli hallussa ja koti kiinnostaa. :)

  Jäin minäkin lukijaksi, blogissasi on paljon ihania DIY-ideoita ja haluan tutustua tarkemmin teidän rakentamaan taloon! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger