Kiharapäinen blondikuoro - iDis

24.11.2015


Joko teillä raikaa joululaulut korvien välissä ? Meillä täällä nimittäin hoilaa jo enkelikuoro täydellä teholla. Tai no melkein saatoin kuulla Enkeli taivaan - melodian, kun nostelin lasten tekemiä enkeleitä laatikosta esiin. Nämä iDikset on toteutettu jo monta joulua sitten, mutta ajattelin vinkata tällaisesta Diystä, koska näistä tykkään aina vaan enemmän ja enemmän. Lapset ovat vuosien varrella askarrelleet kummeilleen joululahjoiksi mitä erilaisempia koristeita. Lähinnä ne ovat olleet kuusenkoristeita, mutta mukaan mahtuu myös ikkuna- ja ovikoristeita, tonttuja ja vaikka mitä. Erään joulun alla mietimme kuumeisesti mitä saisimme tehtyä vähäisistä askartelutarvikkeista. Tarvikelaatikko oli ehtynyt, emmekä ehtineet sitä täydentämään kauppakierroksella. Täytyi siis käyttää luovuutta.Pyöräytin akvarellipaperista kartion mallisia enkelin " vartaloita " ja lapset jatkoivat siitä. Enkelin pää tehtiin isosta puuhelmestä liimaamalla se kartion yläpäähän. Samalla kiinnitettiin ripustuslenkki helmeen kiinni. Pää täytettiin liimaamalla siihen kiharoita, jotka taisivat alunperin olla joulupukin partaa. Toimivat hyvin blondienkeleilläkin. Kaulaan lapset kietoivat luonnonnarua ja erilaisia koristeita. Huovutetut sydämet ja kristallit tekivät kauppansa parhaiten ja niitä näillä kuorolaisillakin roikkuu kaulassa. Enkelikaavun helmaa lapset koristelivat pienillä koristetarroilla, joita ostettiin muistaakseni onnittelukorttien koristeluun alunperin.


Enkeleiden siipinä käytimme valmiita enkelinsiipiä ja kun ne loppuivat, niin lapset repivät siiven mallisia kappaleita akvarellipaperista. Revityt akvarellipaperin reunat ovat mielestäni kauniita. Revintätekniikkaa on käytetty myös enkeleiden helmoissa ja enkelin vartalon saumakohdassa. Saumakohdat näkyvät yllä olevassa kuvassa kun katsoo tarkkaan siipien alapuolelle. Tuollainen ei-siloteltu sauma antaa vaikutelman oikeasta enkelinviitasta. Paperista tehtyjä siipiä lapset koristelivat muun muassa hileillä. Takaapäin kuvattuna näillä enkeleillä näyttää olevan pälvikalju ongelmia :D Kiharoita kannattaakin liimata runsaasti, jotta hiukset näyttävät tuuheilta. Lopuksi lapset piirsivät enkeleille kasvot erilaisilla ilmeillä. Muistaakseni joku teki illistys-ilmeenkin ... Itse ajattelin tehdä joskus sellaisen kuoron, joilla olisi pienet kädet pitämässä laulukirjaa kädessään. Eräässä toisessa enkeli - diyssä olen sitä iDistä käyttänyt ja siitä tuli hauska. Täytyypäs kuvata sekin jonain päivänä.


Tällaisia enkeleitä voisi antaa lahjaksi myös kerhotädeille tai opettajille. Kenenpä sydän ei sulaisi kun lapsi antaa itsetehdyn enkelin. Minun kadoksissa ollut joulumieli ainakin löytyi tämän enkelikuoron myötä. Muistiin palasi lukemattomat yhteiset askartelut ja jouluvalmistelut, joita ilman joulu ei olisi tuntunut joululta koskaan. Rakkaat muistot kantavat pitkälle. Onneksi tämän vuoden valmistelut ovat vasta aluillaan,  I H A N A A !

/T

28 kommenttia :

 1. Voi kuinka söpöjä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan <3 Vain lapset onnistuu saamaan aikaan jotain näin söpöä !

   Poista
 2. Oi miten ihania!

  VastaaPoista
 3. Mulla on tallessa vastaavat enkelit poikien tarhavuosilta ja ne on kyllä mun rakkaimmat joulukoristeet ikinä <3. Päät on tosin tehty styroksipalloista, mutta muuten aika identtiset noitten teidän symppisten enkeleiden kanssa. Ja ihan erityisesti lämmitti mieltä, kun toisen (sen jolla oli kiharat vähän vinksallaan ja suukin pikkusen mutrussa :)) enkelin hameenhelmaan tarhan täti oli kirjoittanut pojan sanat "tuli ihan äitin näkönen" :D. Kukapa sitä ei haluais näyttää enkeliltä..

  Hyvin näyttää sulta sujuvan ykskätisenäkin kirjoittelu. Mutta toivottavasti saat pian sen toisenkin käyttöön <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tarina <3 No kukapa ei tosiaan haluais näyttää enkeliltä. Lasten tekemät koristeet ovat kyllä niitä rakkaimpia. Olen hommannut ihan omat laatikot niille, etteivät rispaannu tai hajoa.

   Kirjoittaminen sujuu ihan kivasti vasurillakin, lyöntien virheprosentti tosin on korkea. Moneen kertaan saa tarkistaa tekstin. Tällä viikolla olen pystynyt jo kirjoittamaan oikean käden kolmella sormella, mutta vähän hidasta vielä on, kun ranne ei kestä äkkiliikkeitä. Mutta hyvältä näyttää jo tilanne :)

   Poista
 4. Onpas sympaattisia enkeleitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin <3 Rakastan noita ilmeitä ja virneitä. Niitä oli monenlaisia kummeillekin lähteneissä...

   Poista
 5. Suloisia, sydän sulaa jo katsellessa ♡ Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee <3 Samoin sinne mukavaa loppuviikkoa !

   Poista
 6. Noi enkelit on oikeasti tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat rakkaimpia joulukoristeitani <3

   Poista
 7. Oi että kun ovat kauniita! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ne osaa tehdä näitä söpiksiä ihanilla ilmeillä <3

   Poista
 8. Iiks miten söpiksiä! <3 Haleja ylemmäs ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin <3 Pus ja halit sinne alajuoksullekin !

   Poista
 9. Todella hauskat ja ihanan näköiset enkelit :))

  VastaaPoista
 10. Voi miten söpöt! Tulee elävästi mieleen omat joulu- (ja varsinkin pääsiäisaskartelut) :D Äiti aina jaksaa nauraa, kun yhdelläkin tontulla on eripituiset jalat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se on sitten persoonallinen tonttu <3 Lasten tekemät jutut ovat niitä parhaimpia. Minun äitini on säästänyt minun ja sisareni tekemät koristeet ja edelleenkin niitä ripustetaan lapsuuskodin kuuseen. Ja se tuntuu itsestäkin niin ihanalta <3

   Poista
 11. Nää oli hauskoja! Täällä muuten ei oo vielä päästä joululauluihin, vaikka kaikki muu onkin jo lähes paikallaan joulua varten :) Nytkin oon tässä leipomassa torttuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiii, mulla on torttutaikina ihan pakkasessa vielä! Tarvitsen noita apulaisia siihen leivontahommaan. Täytyykin viikonloppuna ruveta leipomaan yhdessä <3

   Poista
 12. On kyllä kauniita :) Todellisia jouluenkeleitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat <3 Lapset saa nuo kasvot elämään ja näyttämään persoonallisilta !

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger