Breakin tarpeessa ? Tässä siihen ratkaisu!

8.4.2016


* Postaus toteutettu yhteistyössä Break Sokos Hotel Levin kanssa *

Haaveiletko lepohetkestä arjen keskellä ? Pienestä lomasta perheen kanssa tai vaikka kaksistaan ? Helppoudesta ja oikeasta rentoilusta ? Lapin maisemista ? Jos vastasit kyllä, niin nyt kannattaa ehdottomasti ottaa mukava asento ja lukaista meidän perheen vinkki ressittömään lomaan tunturissa !


Eteläisessä Suomessa taidetaan jo kylvää kukkasipuleita maahan, mutta meillä täällä Lapissa on kevät parhaimmillaan. Lunta riittää ja talvilajien harrastaminen jatkuu helposti yli vapunkin. Vielä on siis reilusti aikaa viettää tunturilomaa.

Levi on vienyt meidän sydämen jo yli 15 vuotta sitten. Osittain perheen isän töiden vuoksi olemme reissanneet tunturissa monta kertaa vuodessa ja monet lomat on tullut vietettyä Levin aktiviteeteissä. Tämäkään kevät ei ollut poikkeus, vaan vietimme hiihtolomaa lempilomakohteessamme ulkoillen ja lasketellen. Aiemmin asuimme mökeissä, mutta parin viime vuoden ajan on majoituksemme sijainnut ihan Levin sydämessä ja Break Sokos Hotel Levissä ( klik ). Näin perheenäidin näkökulmasta en voi muuta enää suositellakaan kuin hotellia! Mikä helppous onkaan mennä valmiiksi pedattuihin sänkyihin, kömpiä valmiiseen aamupalapöytään ja palata rinnepäivän jälkeen siivottuun huoneeseen. Todellakin luksusta ! Eikä autoakaan juuri tarvita, sillä joka paikkaan on helppo mennä kävellen.


Break Levi - hotelli koostuu kolmesta erillisestä rakennuksesta, jotka ovat kivasti ringissä eli toistensa lähellä. Hotellin sijainti on todellakin ihan Levitorin ytimessä, sillä oikeastaan "kaikki torin tiet" vievät kohti sitä. Meidän lapset ovat jo sen verran isoja, että kulkevat rinteeseen ja takaisin omin voimin ja rinteestäkin on lyhyt matka kipaista majapaikkaan ja illalla taas kavereiden kanssa torin sykkeeseen. Tänä vuonna huoneemme sijaitsi toiveemme mukaisesti Suvi talossa eli respan ja aamupalaravintola Kiisan yläkerrassa. Oli siis erittäin helppoa hiihtää aamupalalle lökäpöksyissä, vaikka unihiekkaa olikin vielä silmissä. Kiisan naapurista löytyy myös Coffee House, jossa nälkäiset ulkoilijat voivat herkutella lounaalla tai pikkunälän vievillä välipaloilla. Maistuupas siellä kivasti vaikka kylmä siiderikin rankan laskupäivän päätteeksi. Ehdinkin treffata yksien merkeissä yhtä ihqua bloggaajaystävää. Rento ja leppoisa monomeininki on niin parasta näillä tunturilomilla. Yksille voi tosiaankin mennä monoissa ja kypärä päässä. Henkilökuntakin on aina rennolla mielellä. Me like!Lasten ja totta tosiaankin myös aikuisten mielestä hotellin aamupala on yksi lomapäivien kohokohdista. Notkuvat pöydät täynnä kaikkea hyvää saavat tosin syömään joskus vähän liikaakin, mutta ainakaan nälkä ei ihan heti yllätä, kun näistä pöydistä nousee. Break Levin aamupalalla voi jokainen paistaa myös itse oman vohvelinsa jos niin haluaa. Arvaatte varmaan, että puuro jäi siinä kisassa kakkoseksi. No, loma on loma ...


Ja kuinkas muutenkaan... Sisustajan silmää hivelee myös hyvin tunturimaisemaan sopiva sisustus. Huoneet on sisustettu eri vuodenaikojen hengessä ja huoneisiin on tuotu myös kivasti Lapin luontoa ja eläimiä. Haluaisitko sinä herätä Lapin kesästä, syksyn ruskasta tai talvisen sinisen hetken saattelemana ? Esteetikon silmä lepää harmonisissa tekstiileissä ja ikkunoista avautuvissa maisemissa. Olemme tosiaan asuneet vuosien aikana jo monessa tämän hotellin huoneessa ja aina se Levitunturi jostakin kohtaa pilkistää.


Meillä oli käytössämme saunallinen huone, mutta hotellista löytyy myös Sauna-osasto poreammeineen ja jopa omine baareineen. Tällä kertaa emme ehtineet poreammeeseen pulikoimaan, mutta senkin toimivuus on tullut aiemmin testattua. Liikkuvat lapsiperheet on huomioitu muutenkin todella hyvin;  hotellista löytyy mm. lapsille oma leikkihuone ja respasta voi lainata pulkkia pulkkamäkeen tai muuhun ulkoiluun. Hotellin asukkaiden käytössä on lisäksi mm. suksien huolto- ja säilytystilat sekä jumppavälineitä sisäkuntoiluun.


Hotelliasuminen mielletään usein kalliiksi, mutta me olemme laskeneet sen tulevan halvemmaksi kuin mökkiasuminen Levillä. Meidän saunallinen Superior huoneemme viidelle hengelle maksoi hiihtoloman aikaan reilun 170 € yöltä. Kun siihen hintaan syö tuhdit aamupalat ja säästää reippaasti myös bensakuluissa, niin edullisemmaksi tulee kuin mökin vuokraaminen usein melko kaukaakin rinteistä. Illat eivät kulu ajaessa ees taas,  vaan illallisella voi käydä alakerrassa ja muihin menoihin on myös lyhyt matka. Ja by the way, asiakasomistajana lomasta kilahtaa myös bonuksia S-tilille eli säästöä sekin.

Kun lapset vielä kasvavat on kätevämpää varata kaksi vierekkäistä huonetta väliovella. Näin esimerkiksi teinit saavat oman rauhansa ja me vanhukset omamme. Kätevää, varsinkin kun nuorison iltahihittely alkaa käydä jo vanhemmillle raskaaksi pitkien rinnepäivien jälkeen...Meidän lomamme oli todellakin lomaa ja siitä pitivät huolen jälleen kerran aina niin auliisti palveleva Break Levin henkilökunta. Tilaisitko sinä näiltä hymytytöiltä loman itsellesi ? No me ainakin laitettiin varaus jo seuraavaan breikkiin arjesta. Kannattaa muuten varailla huonetta jo reilusti ennen lomaa, tuo aina säästöä.  Nähdään taas pian Levi ja Break <3

/ T

6 kommenttia :

 1. Vautsivau! Näyttää ja kuulostaa täydelliseltä ♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Onpa tyylikkään näköistä!

  VastaaPoista
 3. Levi on meidän ihan lemppari kohde pohjoisessa. Vuodesta 1988 olen siellä käynyt, kovasti on paikka vuosien saatossa muuttunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ! Ennen pieni tuppukylä, nyt kuin pieni kaupunki :) Mekin olemme pitkäaikaisia Levin kävijöitä. Meiltähän on vain muutama poronkusema sinne.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger