Kun kuuntelen Tomppaa

24.5.2016

Nyt ei olla kuunneltu Jonesin Tomppaa, vaan erästä lempisisustussuunnittelijaani Turun Tiikeriä.  Arvaatteko ketä?


Jep, Kouvolan Tomin sisustusluennolla on käyty inspiroitumassa ja mikä hyvä fiilis sieltä tarttuikaan mukaan ! Tämä ihanan positiivinen herrasmies on kuulunut lemppareihini jo ihan Tila-ohjelman alkuajoista asti. Itse asiassa muistan Tomin jo opiskeluajoilta, sillä liikuimme samassa katukuvassa 90-luvun alkupuolella. Ennen kurssin alkua ehdimmekin pikaisesti muistella huolettomia nuoruusvuosia ja nauraa sen ajan muotivillityksille. Taisipa meidän molempien päätä kaunistaa permanenttikikkurat ysärin malliin. No mutta nyt siihen sisustusluentoon.

Luennon otsikkona oli " Sisusta itsesi onnelliseksi ". Itselle sisustettu koti mieleisillä materiaaleilla, kalusteilla ja niin edelleen luo kodistamme sen maailman parhaimman pesän. Tomi neuvoi käyttämään värejä jos tykkää väreistä. Toisaalta taas luomaan vaalean kodin jos vaalea miellyttää ja niin edelleen. Kultaisena ajatuksena on itselle sisustaminen ja hyvä olo omassa kodissa. Toisaalta Tomi rohkaisi ajattelemaan rohkeasti ja persoonallisesti. Ja tätä olenkin itse paljon miettinyt viime aikoina. Vaikka tunnenkin oman makuni jo aika tarkkaan, niin ehkä sitä rohkeutta vähän puuttuu. Varsinkin omien tekeleiden kanssa sitä usein miettii, että näyttääköhän tämä tai tuo pöljältä ja kehtaako tuosta nurkasta edes kuvaa ottaa. Höpönlöpö, siitä vaan nyt rohkeasti toteuttamaan omia visioita. Jos miettii isossa mittakaavassa, niin eipä siinä kummoista vahinkoa pääse tapahtumaan jos jokin meneekin vähemmän putkeen. Erehdyksien kautta onneen ja sitä rataa. Näin se oman kodin sisustus rakentuu.Luennon aikana saimme tutustua kuvin ja kertomuksin Tomin suunnittelemiin kohteisiin. Pitkänlinjan suunnittelija on ollut mukana monenlaisissa projekteissa ja niistä olisin voinut kuunnella ihan vaikka koko viikonlopun. Mietin itse todella paljon taloja piirtäessä miten kaikki kodin toiminnot saadaan järkevästi järjestettyä ja siten, että myös sisustus rakentuu taloon jouhevasti. Huomasin itse ennen oman kodin rakentamista, että valitettavan monella piirtäjällä ei riitä tietotaito kuvittelemaan taloa kotina. Paikkana, jonne roudataan ne huonekalut ja tavarat, jotka muuttokuormaan on lastattu. Toisaalta eihän rakennusinsinöörin toimenkuva olekaan sisustussuunnittelu, mutta siitäpä päästäänkin sitten aiheeseen miksi suunnittelija kannattaa ottaa mukaan rakennusprojektiin. Olipa sitten kyseessä koti tai toimisto tai vaikkapa liiketila. Ammattilainen osaa katsoa pohjapiirroksia sillä silmällä ja hänen avullaan voidaan jopa välttää isotkin karikot omaa kotia muokatessa. Karikot, jotka voivat maksaa monta kertaa suunnittelijan hinnan.

Luennon päätteeksi saimme pienissä ryhmissä miettiä sisustusta ( rajattomin mahdollisuuksin )  isoon makuuhuoneeseen kuvitellussa kohteessa.  Tehtävä oli ihan  hauska, mutta mieluiten olisin tehnyt sen yksin, sillä melkoiseksi säätämiseksi meni. Kolme suunnittelijaa per kohde ei oikein toimi :D Päivän päätteeksi nostimme maljat onnistuneelle luentopäivälle ja etenkin Tomille, jonka rakkaus sisustamiseen välittyi meille kuunteluoppilaille oikein hyvin. Omat tulevat kuviot saivat vaan lisävahvistusta ja se on hyvä se. Olisihan se raksainssi / sisustussuunnittelija ihan hyvä yhdistelmä tulevaisuutta ajatellen ...Oulun luentoreissu oli kaikinpuolin valtavan inspiroiva ja mikä ilo olikaan vietttää sitä hyvässä seurassa. Kiitos asianosaisille ja erityiskiitos Tomille kun tulit <3  Skål ja mukavaa uutta viikkoa !

9 kommenttia :

 1. Oi oi. Tomin luento olisi kyllä ihana.

  VastaaPoista
 2. Ihana oli nähdä, kiitos siis hyvästä seurasta <3 Kolme suunnittelijaa per kohde oli kyllä liikaa, minäkin olisin mieluummin tehnyt sen tehtävän yksin :D Ja vitsit toi viimeinen kuva on hieno!!!!

  VastaaPoista
 3. Oi, onpa ollut mielenkiintoinen luento ja Tomi luennoimassa, ei huono! Tuo on juurikin totta, kodin tarvii olla oman näköinen, silloin siellä on hyvä olla. Itse olen aika varovainen sisustaja ja toisaalta sisustan ajatellen pidemmälle kuin ensi viikkoon. Eli, meillä ei sisustus muutu joka kuukausi. :) Joskus voisi olla hyvä kun muuttaisikin välillä, mutta mitä hyvää muuttamaan. ;)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kivalta päivältä! Tuo on mielenkiintoinen ala, ja itsehän päätin lähteä opiskelemaan alaa ihan ammatiksi asti, suosittelen :-)

  VastaaPoista
 5. Varmasti oli ikimuistoinen päivä <3 Ihanaa viikkoa Tanja <3

  VastaaPoista
 6. Mukavalta kuulostaa. Varmasti tullut hyviä ideoita ja ajatuksia alalla pitkään toimineelta konkarilta. Kodin pitää olla oman näköinen ja sellainen että kaikki viihtyvät siellä. Ihanaa lähestyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
 7. Oi oi, Tomi on minunkin lempparini <3

  VastaaPoista
 8. Oi, teillä oli varmasti huikea päivä. Tomi on ihq :)

  VastaaPoista
 9. Kivan kuuloinen päivä! Olis kyllä hyvä kombo ja tuollainen koulutustausta hyvä tuki visuaalisemmalle työlle. Ehdottomasti vaan uutta kohden, niin virkistävää laajentaa osaamista ja kokeilla siipiä uusilla aluielle! Paljon terkkuja! <3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger