Sisustusteema : Kotimme kotoisin nurkka

30.6.2016

Kotoisuus ... pieni sana, mutta melkoisen iso merkitys, kun sitä rupeaa tarkemmin miettimään. Yhdelle se tarkoittaa tuttuja esineitä vuosien takaa. Toiselle kotoisia tuoksuja ja värejä. Kolmannelle kenties ihanaa muistoa, joka saa olon tuntumaan kotoisalta olipa sitten missä tahansa. Tärkeitä asioita myös silloin kun puhutaan omasta kodista.


Meillä on kasassa pieni sisustusbloggaajaryhmä, josta irtoaa niin vertaistukea kuin hyviä ideoitakin. Valkoisen Harmajan Suvi heitti ilmoille haasteen sisustusteemoista, joista jokainen voi kirjoittaa omasta näkökulmastaan ja idean kehittäjä kasaa niistä lopulta teemapostauksen. Loistava idea, johon tietenkin heittäydyin mukaan. Suvin aiheena oli kotoisuus ja kodin kotoisin nurkkaus. Olen viime aikoina pohtinut paljonkin juuri kaikkea kotoisuuteen liittyvää, sillä minulla on jonkinlainen ähky. Somemaailma kaikessa ihanuudessaan (  ja kauheudessaan ) pursuaa ärsykkeitä ja viime aikoina on tullut halu rajoittaa tuota ärsykkeiden määrää. Oman kodin sisustaminen juuri omalla maulla ja omilla ideoilla tuntuu olevan välillä jo katoava luonnonvara, varsinkin kun seuraa Instagramia. Samat esineet, taulut ja huonekalut toistuvat mielestäni jo liiaksi ja olen ruvennut oikein urakalla etsimään omaan kotiin jotain ihan muuta. Oma maku on hyvin selvillä, mutta olen jopa luopunut omista haavejutuista jos niitä alkaa näkymään liiaksi blogeissa ja sisustuslehdissä tai siellä somessa. Pyrin yksinkertaisesti luomaan kodistamme juuri oman näköisen. Kotoisan kodin juuri meidän perheelle.


Onpa kodin sisustaminen sitten harrastus tai työ, niin uskon meidän kaikkien pyrkivän samaan lopputulokseen; hyvään oloon kodissamme. Koti on turvapaikka, jossa täytyy tuntea olonsa kotoisaksi. Kun pohdin meidän kotimme kotoisinta nurkkaa, niin sinne se olohuoneeseen sijoittuu. Teillekin tutuksi tullut nurkka nyt vaan on se paikka, josta moni mieluisa asia löytyy. Siellä sijaitsee kovin rakas sohvamme, jonne päivän päätteeksi on ihana kellahtaa. Siinä sohvalla on nukuttu makoisia päiväunia, tuuditettu lapsia, hoivattu kipeitä karhunpoikasia ja moiskautettu monta pusua. Tästä koko perheen lempinurkasta näkee ruokailutilaan ja keittiön saarekkeelle sekä kuistiin asti. Isoista ikkunoista taas avautuu iso näkymä etupihalle ja kotitielle. Vaikka haaveilenkin Sadun kodin ( klik ) kaltaisista vieläkin isommista ikkunoista ja pelkästään luontomaisemasta, niin pidän oikein onnistuneena tätä erkkeriämme, jonka ikkunoista lasten liikkeitä on ollut helppo seurata. Tämä nurkkaus voittaa jopa ruokapöydänkin, sillä ruokahetkien jälkeen on kiva jatkaa päivän kuulumisten vaihtoa vielä olohuoneessakin. Pikaisen gallupin perusteella tämä on myös lasten mielestä kotoisin nurkkauksemme.


Sohvapöydällä on lähes aina jotain kukkia ja tänään olohuonetta koristavat isäni pensaasta leikatut Lumipalloheisin oksat. Useimmiten pöydän vieressä lattialla on viriteltynä myös pari tyynyä, sillä siinä köllöttelee usein joku perheenjäsen katsomassa telkkua. Itselleni lempinurkkauksemme tuo mieleen teen tuoksun, sillä juuri täällä siemailen usein iltateeni. Istun useimmiten myös lukemassa tässä olohuoneemme nurkassa. Haaveissa on edelleenkin myös se täydellinen nahka lepakkotuoliin, joka sekin pääsee juurikin tähän kotoisaan nurkkaukseemme.

Missä sinun kotoisin paikkasi sijaitsee ? Mistä asioista sinun mielestäsi kotoisuus koostuu ? 

Minun päiväni jatkuu oikein tutuissa tunnelmissa, sillä lähden kahden lapsuusystäväni kanssa illanviettoon. Kotoista sekin, sillä me olemme tunteneet nelisenkymmentä vuotta <3 Mukavaa kesäiltaa myös teille !

/ T

9 kommenttia :

 1. Oikein kotoisaa on :-) Ymmärrän tuon someähkyn, vaikka itse vähän muodin ulkopuolella kahlaankin. Toisaalta niitä samoja esineitä ihmiset kai haluavatkin nähdä, useinhan juuri ne tilit/blogit jne on niitä suosituimpia joissa eniten näitä tiettyjä esinetä vilahtelee sisustuksessa. Aika jännä juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde <3 Niin, saman olen huomannut...tulee jopa välillä mieleen, että noinkohan moni seuraa vaan trendejä miettimättä, että sopiiko joku omaan kotiin :O Minua ainakin ahdistaa nämä "kopiokodit" !

   Poista
 2. Ihana nurkkaus! Täälläkin havaittavissa jonkinlainen sisustusähky... Jotenkin tullut tässä kaiken muun keskellä sellainen olo, että miten jotkut jaksavat vaihdella jatkuvasti kalusteiden paikkaa, hankkia uusia sisustusjuttuja ja joka päivä kuvata niitä blogiin. Toki itsekin nautin sisustamisesta ja pienistä ihanista jutuista, mutta liika on liikaa... Inspiraatiota kun saa valtavasti myös muualta kuin uusista tavaroista. Ja itsellekin tullut muutamien haaveiden kanssa "mitta täyteen", kun niitä joka tuutista pursuaa. Mutta onpahan säästynyt nekin rahat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu <3 Tunnistan ajatuksesi. En käsitä itsekään miten aika riittäisi jatkuvaan mööpeliralliin ja tulisihan sellaisesta levoton olo jo koko perheelle! Uskon, että mikään sisustusblogi ei voi myöskään perustua pelkkään uuden ostamiseen tai jatkuvaan muutokseen. Kyseessähän kuitenkin ovat tavalliset kodit ja varmaan lukijatkin karsastavat jos blogissa pyöritään pelkän muutoksen kourissa, en tiedä ?!?

   Ja hyvä kun sinunkin rahat ovat säästyneet :D

   Poista
 3. Kaunis nurkkaus, ei ihme, että se on lempparinne <3 Mukavaa illanviettoa!

  VastaaPoista
 4. Jep, oikein rauhallinen ja kotoinen tunnelma välittyy kuvista. Meillä kotoisin nurkka on juurikin sohva ja ihan varmaan vaan siksi, koska siinä on se sohva :D

  VastaaPoista
 5. Oikein kotoisaa ja kaunista!

  Tuo someahky sisustusjutuissa on kyllä niin tuttua. Monta design-juttua on tipahtanut pois toivelistoilta, kun ovat liikaa olleet näkyvissä. Niiden tilalle ehkä löytyy sitten jotain vastavaan käyttöön soveltuvaa second handina tms. Toivotaan. :)

  VastaaPoista
 6. TYkkään noista tyynyistä lattialla, meillä siirtyy sohvatyynyt samasta syystä aina telkun eteen :)
  Minun kotoisin nurkkaus on näin kesäisin varmaan terassilla. Ssällä talossa se vaihtelee fiilistenmukaan, mutta keittiön ikkunen vieressä kahvikupin kanssa ulos tähillen on vakkari paikkani <3
  Kiva huomata, että samoja ajatuksia löytyy muilatkin tuon somen ja sisutamisen kanssa....no pyrin juuri siihen omaperäisyyteen ja aika moni hankinta jää juuri samankaltaisuuden vuoksi. No ei meidän koti koskaan mihinkään sisustuslehteen päätyiskään, koska liian Off-Flow, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi erikoinen ;)
  Mutta tämä onkin meidän koti <3 <3 <3
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kotoisa on tuo teidän nurkkaus:) Tykkään varsinkin tuon sohvan mallista. Itsekin mielin uutta sohvaa, mutta koska miehen kanssa keväällä juuri päällystin meidän divaanisohvan onnistyneesti, niin eipä kai sille uudelle sohvalle ole nyt tarvetta:) Tyynyt tuovat pehmeyttä ja pidän noista mustavalkoisista värityksistä.
  Minua myös välillä uuvuttaa tuo blogien ja sisustuslehtien samankaltaisuus. Kaikilla samat valkoiset Ikean sohvat ja bestå järjestelmät:D Kauniita kokonaisuuksia, mutta itse haluan vain irtautua siitä massasta ja tehdä omanalaisen kodin. Meillä on varmaankin olohuone myös se viihtyisin ja juuri sohvan liepeillä usein oleskellaan. Nykyisin yritämme tsempata myös terassin ja parvekkeen käyttöönotossa, sillä ne tuntuvat usein vähän unohtuvan, varsinkin parveke.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger