Asuntomessut osa 1 ; omia suosikkejani

9.7.2016

Reissu Seinäjoen asuntomessujen mediapäivään on tehty ja muistikortti on pullollaan inspiraatiota. Asuntomessuilla on aina kiva käydä, mutta varsinkin tällä kertaa odotukset olivat korkealla. Kuten tässä taannoin kirjoittelinkin, niin olen kovasti odottanut jotain uutta ja sellaista "wau" kokemusta sisustuksen saralla. Eivät nämäkään messut pursunneet uutta ja erilaista, mutta kyllä siellä pari hihkaisua tuli hihkaistua. En tutustunut kohteisiin etukäteen oikeastaan ollenkaan ( paria blogijuttua lukuunottamatta ), vaan lähdin messuille avoimin mielin ja suunnittelematta sen kummemmin kierrettäviä taloja. Päätimme Soilen ja Lyden kanssa kiertää talot, jotka vain suinkin ehditään ja aika paljon ehdimmekin. Lähdimme onneksi liikkeelle kiinnostavimmasta korttelista. Loppupäivästä alkoi tulla jo hieman väsy ja materiaalit vilistä silmissä, joten istahdimme tutkimaan messuluetteoa tarkemmin ja teimme valintoja, että missä vielä käydään. Talojen kiertäminen ja kuvaaminen on aikaa vievää puuhaa ja toki käytimme aikaa myös seurusteluun, sillä liikkeellä oli monen monta bloggaajakollegaa. Olikin oikein mukava vaihtaa ajatuksia messuista ja kuulla muitakin kuulumisia. Mutta nyt sinne messujen antiin. Jaan suosikkini ainakin kahteen postaukseen, jottei tule liian pitkä romaani yhdellä kertaa.


Kannustalon Pohjanmaa 

Olen ollut Kannustalojen fani jo iät ja ajat, eikä Kannustalo pettänyt tälläkään kertaa. Ennen talo Pohjanmaata ehdimme kiertää muutaman talon, mutta tähän taloon astuessa tuli se tuttu tunne. Tunne kuin tulisi kotiin. Kannustalon sloganihan kuuluu : " Me rakennamme taloja, mutta ensisijaisesti teemme kuitenkin koteja. " Voisiko sitä osuvammin sanoa. Kannustalojen toimitusjohtaja Mika Uusimäki oli mediapäivässä mukana ja oli todella mukava jutella hänen kanssaan. Sain myös henkilökohtaisesti antaa palautetta heidän upeista esitteistään, sillä esitteiden ilmeestä vastaava herrasmies oli myös paikalla. Esitteiden voimalla on varmasti myyty monen monta kotia. Naisten ihastuksia, aviomiesten kauhistuksia, näin totesimme esitteistä yhteistuumin :D  Pohjanmaan musta pönttöuuni, mustat nostalgiset valokatkaisijat ja pistorasiat sekä lukuisat kauniit yksityiskohdat olivat odottamaani virkistävän erilaista. Helena Karihtalan takuuvarma taito teki tästäkin talosta oikein kotoisan kodin. Suvin blogista voit bongata kattavamman kuvauksen Pohjanmaa talosta ja sieltä löydät myös hänen aiemmat postaukset kyseisestä talosta. Ensimmäinen ja neljäs kuva on lainattu täältä, sillä omissa kuvissani näkyivät ihmiset liian tunnistettavasti.Pohjanmaa -talosta tarttui mukaan muutama idea ja oli kiva nähdä luonnossa miten By Lassenin Framet toimivat yöpöytinä, sillä meille on tulossa myös sellainen ainakin toiselle puolelle sänkyä. Kaiken kaikkiaan todella kaunis talo, joka ei valitettavasti pääse kuvissa oikeuksiinsa. Tämä talo on nähtävä livenä! Muista siis kohde nro 24 jos olet messuille menossa.Honka Markki

Honkatalojen moderni hirsitalo sai meidän seurueen huokailemaan heti eteiseen tultaessa. Sanat valoisa, toimiva ja selkeä kuvaavat tätä kotia parhaiten. Upea skandinaavinen sisustus oli makuuni kovastikin. Markissa kaikki tilat oli otettu tehokkaasti käyttöön. Upea maisemaikkuna tuo runsaasti valoa eteiseen ja toimivat säilytysratkaisut heti aulan vieressä olivat todella käytännölliset. Markki on tehty lapsiperheelle ja minusta erittäin toimiva kokonaisuus. Bongaa lastenhuoneen hieno vanerisänky.  Saunaosasto sijaitsee omassa rakennuksessaan ja ihastuin siihen heti ! Ulkosauna kun on niin haaveissa edelleen. Markki on kohde numero 19.
Keittiömaailman suola ja pippuri

Tämän erikoisella nimellä varustetun talon sisustus on House & Koti -bloggaajan / sisustusarkkitehdin käsialaa. Tykkäsin talosta siksi, että siellä on käytetty paljon erilaisia materiaaleja, mutta todella hallitusti. Tunnelma oli levollinen ja kotoisa. Keittiö on täysi kymppi. Mustia kaapistoja näkyi monessa talossa, mutta tämä taisi olla lopulta ykkössuosikkini. Kaunista ja yksinkertaista, toimivaa ja hyviä oivalluksia. Lieden yhteydessä oleva liesituuletin, aamiaiskaappi ja monta muuta hienoutta löytyi tästä keittiöstä. Bongaa kuvista muun muassa kolmiulotteinen erikoispaneeli eteisen seinässä, rouhea "ladonovi" eteisessä ja sisustussuunnittelijan omaa designia oleva Ruoto - sängynpääty. Kuvat 1, 4 ja 6 ovat Talosta Koti Lyden ottamia. Tämä talo on kohde numero 32.


Tässä olivat kolme ensimmäistä suosikkiani. Asuntomessupostaukset jatkuvat huomenna, stay tuned !

/ Tanja

12 kommenttia :

 1. Kiva postaus.
  Ekasta talosata tykkäsin, toka ei ihan yllä lemppareiheni ja viimeisessä en ehtinyt käymäänkään...
  Onneksi kaikki olemma erillaisia ja pidämme erillaisista kodeista ja tyyleistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siksi kaikilla onkin omanlaisensa postaukset mikä on todella mukavaa luettavaa :) Itse en olisi suoraa halunnut muuttaa yhteenkään taloon, mutta monessa oli sellaisia elementtejä joista pidin. Ideoita ja inspiraatiota sain mukaani paljonkin !

   Poista
 2. Kiva oli päästä tunnelmiin mukaan!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa nähdä asuntomessu taloja ja erilaisia tyylejä ja ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin lukenut kaikkien seuraamieni blogien asuntomessupostaukset. Kiva nähdä miltä kantilta kukainenkin kirjoittaa ja kuka mistäkin tykkää :)

   Poista
 4. Onpa ihana lukea näitä messupostauksia, sillä omat messut jäävät tänä vuonna väliin. Veikkaan, että Kannustalon viehätys olisi täälläkin vienyt voiton. :)

  Mukavaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
 5. Toi Keittiömaailman Suola ja Pippuri on kyllä upea, ainakin kuvien peusteella! Ja hei, miks mä en ollut tuolla mediapäivässä??????? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ! Tykästyin taloon ja erityisesti keittiöön kovasti.

   En mie tiä...mikset tullut ?

   Poista
 6. Tosi kivoja kaikki kolme! Pitääpä kirjata ylös omaa messukierrosta varten :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger