Asuntomessut osa 2 : omia suosikkejani

11.7.2016

Eilisten suosikkieni lisäksi Asuntomessuilla oli kaksi kohdetta, jotka halusin ehdottomasti nähdä. Sisustuksen lisäksi minua kiinnostivat alani julkaisuissa usein esiintyneet ja hehkutetut CLT-elementit. Rakennusalalla työskentelevänä luen paljon erilaisia julkaisuja, jotta tiedän mitä alalla kulloinkin tapahtuu ja mitä uutta aika tuo tullessaan. Erilaisten materiaalien kehitys on ollut viime vuosina erittäin mielenkiintoista seurattavaa, sillä arvostamani ekologisuus on onneksi nostanut koko ajan päätään. Puu materiaalina on ollut itselle se mieluisin ja asun itsekin puutalossa. Messukohteista kaksi seuraavaa on rakennettu CLT-elementtejä käyttäen. Massiivipuinen CLT ( cross laminated timber ) - elementti koostuu ristikkäin liimatuista puulevykerroksista, joiden käyttö yleistyy koko ajan muun muassa pientalorakentamisessa. Passiivitalon rakentaminen  näillä elementeillä on nopeaa, ekologista ja tuloksena on terveellinen sisäilma yhdistettynä visuaalisesti kauniiseen ilmeeseen. Kannattaa ehdottomasti lukea lisää näistä elementeistä esimerkiksi täältä.


Talo Koskela

Pikaluistelija Pekka Koskelan perheen kaunis puukoti on erittäin harmoninen kokonaisuus, jossa oli kiva kävellä ja katsella puun kauneutta. Talo ei sykähdyttänyt minua ulkoapäin, mutta heti sisälle mentäessä tuli hyvä fiilis, sillä se oli mielestäni suomalainen koti. Kodissa ei oltu kikkailtu liikaa, vaan kotoisuus oli luotu yksinkertaisilla jutuilla. Valkoinen ja vaalea puu on kaunis kombo, siitä ei pääse minnekään. Ulla Koskisen kädenjäljen tunnistaa sisustuksessa. Minua lämmitti erityisesti tilan tuntu ja suomalaisen designin käyttö. Bongaa kauniit huonekalut ja puu joka tilassa. Tämän kohteen seinät ja katto on toteutettu juurikin CLT-elementeillä. Kohde on numero 34.


Kolmas ja viides kuva on lainattu täältä. Jäin suustani kiinni ihanan Giseldan kanssa ja muutama kuva jäi nappaamatta. Iloinen jälleentapaaminen vei keskittymiskyvyn, mutta sellaista sattuu jos kaksi puheliasta kohtaa ...


Kotola

Kokonaan massiivipuinen CLT-elementeillä toteutettu Kotola koti oli messupäivän viimeinen kohteemme ja sijaitsi vähän syrjässäkin messualueen reunamilla. Arvelimme, että sen naapuriin on mahdollisesti tulossa useampia samankaltaisia taloja ja arvelumme osui oikeaan. Talon esittelijältä kuulimme, että naapuriin on tulossa lisää näitä kaupunkipientaloja. Kotola oli erilainen ja upea taidonnäyte siitä mitä puulla voi parhaimmillaan saada aikaan. Tykkäsin Kotolasta, mutta perheen kodiksi en osannut sitä kuvitella. Ennemminkin näin siinä kommuunityylistä asumista esimerkiksi opiskelijoiden kesken. Tässäkin kohteessa saunaosasto oli erillisessä rakennuksessa. Bongaa betonilattia, upeita valaisimia, kaunista keramiikkaa ja viherkasvien käyttö sisustuksessa. Kotola on messualueen kohde numero 5. 


Asuntomessupostauksia on vilahdellut hyvin monessa blogissa viime päivinä ja osa teistä on jo ehkä kyllästynyt niihin. Minusta on kuitenkin kiva katsella mitä asioita kukainenkin kuvaa ja mitkä asiat ihastuttavat. Omat suosikkini olen nyt esitellyt, mutta vielä olisi muistikortilla muutama kiinnostava yksityiskohta, joista ajattelin jonain päivänä postata. Lähdin messuille hakemaan nimenomaan inspiraatiota ja sitä tosiaan tarttui mukaan. Toivottavasti tekin löydätte kuvista jotain sinne omiin koteihinne. Nyt hyvää yötä ja oikein mukavaa maanantaita, sillä kello on jo pyörähtänyt uuden viikon puolelle  <3

/ Tanja

4 kommenttia :

  1. Ihana tuo kotola. Materiaalit ja tyyli... Tykkään tosi paljon, voi kun päästäisiin pian asuntomessuille. :D

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti messujen parhaat kohteet. Upeita tiloja.

    VastaaPoista
  3. Nuo näyttää kyllä minun silmäänkin kauneimmilta. Persoonallisempia ja juurikin kotoisia. Valkoinen ja puu on kyllä lyömätön ja kaunis yhdistelmä. Tilojen avaruus on kyllä sellainen mitä näissä jaksan ihastella.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger