Pari viime hetken vinkkiä joulupöytään

21.12.2016

Tehän tiedättekin, että rakastan tehdä kattauksia ja käyttää niihin erilaisia materiaaleja. Harmittavan vähän olen viime aikoina ehtinyt väkertämään niitä ja enempi on menty "suit sait" -tyylillä. Pitkin syksyä on mielessä siintänyt kuitenkin jo joulun kattaukset ja nyt ehdin vilauttaman teillekin muutamia ajatuksia.Väreillä ei hirveästi ilotella, vaan luvassa on taattua Tanjaa ... valkoista ja pellavaa.Valkoinen tai pellavansävyinen liina pöydälle, pellavaiset lautasliinat ja pöydällä tulppaani-eucalyptus kimppu ; yksinkertaista ja raikasta. Äidiltä saadut Festivo-kynttilänjalat kuuluvat aina jouluaattomme kattaukseen ja ne katoin nytkin pöytään. Lautasliinoja koristelen erilaisilla jutuilla ja tässä niitä muutama.Valonan koivusta valmistetut kuusenkoristeet käyvät hyvin lautasliinojen piristykseksi. Yhdestä tähdestä saa kaksi erottamalla osat. Hieman narua lautasliinan ympärille ja koristus on valmis. Erisävyiset nahkaiset narut käyvät hyvin myös yksinään tai sitten maustettuna jollain. Käytin muun muassa suklaatäytteistä vohvelitankoa ja vihreää havunoksaa.
 Punainen näkyy meidän sisustuksessa vain pieninä yksityiskohtina joulun aikaan. Valkoisen seurana punainen on kyllä ihana piristysruiske ja kokeilinkin myös sen käyttöä kattauksessa. Alakoulussa tekemäni tonttu ( joka on oikeasti kuusenkoriste ) ja punainen eucalyptuksen oksa eivät häikäsie puna-allergisen silmää, vaan tuovat juurikin jouluista tunnelmaa. Iskeekö tuo tonttuherra muuten silmää ?
Tänä vuonna meinaankin olla ajoissa kattauksen suhteen ja teen sen valmiiksi jo aatonaattona, sillä aatto tuppaa olemaan hulinaa ruuanlaiton kanssa. Lahjat sujahtavat paketteihin tänä iltana glögin ja joulumusan tahdittamana ja meinaan välttää ruokakaupan ruuhkan hakemalla jouluruuat jo huomenna. Pyrkimys on lähes sataprosentiseen stressittömyyteen. Sillä mainoksen sanoin; vain ihmiset merkitsevät.

Joko siellä ollaan valmiita joulunviettoon ? Menettekö kattauksissa vanhalla perinteisellä kaavalla vai keksittekö aina jotain uutta jujua ? 

/ Tanja


6 kommenttia :

 1. Aivan ihania kattauksia <3 Mä en ole ehtinyt miettiä aaton kattausta muuten, mutta V:n Berliinistä tuomat hopeiset kuvioidut servettirenkaat on saatava pöytään :)

  VastaaPoista
 2. Vielä joitakin valmisteluita jäljellä, vaikka vietämme joulun pois kotoa. 😊 Kauniita kattauksia! Oikein ihanaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita ideoita joulupöydän kattaukseen!

  VastaaPoista
 4. Ihania kattausideoita, näitä otan aina innolla vastaan! :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kattauksia <3

  VastaaPoista
 6. Ihanaa Joulunaikaa sinulle ♥

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger