Sisustusteema : Vihersisustus

13.2.2017

Se on kuulkaas niin, että tässä kuussa alkaa kevät tekemään tuloaan jo tänne pohjoiseenkin. Ainakin sisustajan mielessä jos ei muuten. Viimeistään helmikuun lopulla haluttaa kaivaa kaapista vähän hempeämpiä tyynyjä sohvalle ja miettiä kodin raikastamista muutoinkin. Maan peittää lumipeite ja pakkasen määrä vaihtelee päivittäin rajustikin, mutta kukat monessa muodossaan ovat meillä käytössä varmaan vilkkaimmillaan juuri nyt. Tai no kesällä niitä ehkä eniten on, mutta luonnonkukkia odotellessa vehreyttä saa kukkakaupoista. Siksipä sattuikin sopivaan saumaan tämä vihersisustusteema. Nimittäin helmikuussa bloggariporukkamme sisustusteema- juttusarjaa emännöi touhukas Jutta Oblik-blogista, joka alusti teeman meille näin : " Miten kuuma vihersisustustrendi näkyy kodissasi? Oletko aina ollut intohimoinen vihersisustaja vai onko viimeisen vuoden aikana kasvit vallanneet kotia enemmän kuin ennen? Missä kaikkialla ja miten vihreää kodissasi esiintyy? " Vihersisustus on tosiaan kovasti pinnalla nyt, eikä vihervinkeiltä voi välttyä jos vähänkään lukee blogeja tai sisustuslehtiä. Olen aina rakastanut kukkia ja niitä on myös aina löytynyt kodistamme jossain muodossa. Meidän ensimmäisessä yhteisessä kodissa oli oikea vihernurkkaus ja ruukkukukat kukoistivat kilpaa. En tiedä mistä se johtui, mutta siinä asunnossa kukat tosiaan kasvoivat ja voivat hyvin aina. Missään muussa kodissa en ole saanut kasveja voimaan niin hyvin. Saattaahan se olla, että silloin niille ehti antamaan rakkautta ja Substraalia, koska asuimme vielä kaksin. Lasten syntymien jälkeen kukat vähenivät radikaalisti, sillä vanhin lapsemme tykkäsi kaivaa kukkamultaa purkeista ulos ja nuorimmaisin jopa mutusteli multaa. Menikin useampi vuosi, että kodistamme löytyi lähinnä vain Orkideoita ylemmille hyllyille aseteltuina. 

Tällä hetkellä leikkokukista tykästyttävät ylempien kuvien hennot oksat ja "risumaiset" kukat, kuten Magnolian oksat. Niitä en ole vielä meidän lähikukkakaupoista löytänyt, mutta tuo ihanan hento valkoinen kukka on löytänyt tiensä perjantaikukkiin jo monesti. Nimeä en tietenkään muista, sillä olen toivoton muistamaan niitä himputin kasvien nimiä ! Toivon mukaan eräs Susanna siellä lukijoiden joukossa on linjoilla ja kommenttiboksissa kertoo nimet. Elän toivossa, että näin käy. Joka tapauksessa kukkaa löytyy meidän olohuoneesta ja myös makkarin yöpöydältä.
Ruukkukasveissa minua viehättävät tällä hetkellä kaikki vähän erikoisemmat kukat. Löytyy meiltä peikonlehti ja kodin onnikin, mutta muutoin olen etsinyt hieman erilaisempia kukkia. Olohuoneen uudella hyllyköllä on kivasti tilaa myös kasveille ja sinne olen asetellut tämän vaalenpuna/vihreän kukan ja Aloe veran. Niitä meillä on itse asiassa useampikin ja ne ainakin viihtyvät meillä ja ovat helppohoitoisia. Lapsilla on omat pienet kaktuksensa, joilla on myös omat nimensä. Hassua.
Viime viikolla tilasin meille ison oliivipuun, mutta sitä saa vielä tovin odotella. Meillä ei olekaan ollut isompaa puuta Jukkapalmu-vainaan jälkeen ... Jukka-riepu menehtyi erään joulun jälkeen äkillisesti. Emme tiedä tarkkaa syytä, mutta ehkä jouluvaloilla ja naapurin kissan pisulla saattoi olla osuutta asiaan. Kukkien hoitovinkkejä en rupea antamaan näillä hortonomin taidoilla, mutta pari vinkkiä sisustuksen kannalta voisin antaa. Kukkapurkeista saa mielenkiintoisia vaikkapa maalaamalla purkin sävy sävyyn hyllyn kanssa, kuten tein tuolle Aloe veran purkille. Yleensäkin erilaisilla purkeilla ja kukilla voi tuoda kodikkuutta kotiin. Perjantaikimppuja "tuunailen" usein yhdistämällä leikkokukkia ja luonnosta löydettyjä oksia tai kukkakaupan risujen tyylisiä oksia. Todella harvoin ostan mitään valmista kimppua.
Onko sinne viherhulluus iskenyt ? Miellyttääkö silmää enemmän leikkokukat vai ruukkukukat? 

Vihreää olen ajatellut tuoda kotiin myös tekstiilien muodossa, sillä ainakin yksi magee koristetyyny on bongattu! Ou nou. Mikäli haluatte lisää viherjuttuja, niin kannattaa selailla blogeja, sillä helmikuun aikana varmaan useampikin ryhmämme bloggari niistä kirjoittelee. Lyden ( klik ) hyvinvoivia kasveja aina ihailen, siinä naisessa on muuten hortonomin geenejä.

Oikein mukavaa viikon aloitusta kaikille !

/ Tanja

6 kommenttia :

 1. Hortonomin geenit! :-D Nyt tiedänkin mitä kirjoittaisin käyntikorttiini jos sellaisia saisin aikaiseksi tilata :-D Mutta joo, on totta että hyppygeeninä olen saanut vähän vihertävän peukalon isovanhemmiltani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistava idea ! " Lyde; hortonomin geeneillä varustettu vihersisustaja " <3 Erottuisi massasta se käyntikortti!

   Poista
 2. Ensimmäinen valkeakukkainen "risumainen" leikkokukkasi on vihma 'Cytisus' ja tulppaanien joukossa kaunistaa vahakukka (Chamelaucium uncinatum).
  Vaaleanpunalehtinen hauskuus hyllyssäsi on pilkkulehti, Hypoestes phyllostachya.

  Minulla ei juuri ole viherkasveja sisällä koska ulkona on lämpö-asteita ympäri vuoden ja kaikki rehottaa ja kukkii siellä.
  Pari orkideaa ja leikkokukkia kyllä löytyy!

  Lempeää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Susanna <3 Arvasin, että sinun tietämykseen voi luottaa!

   Terkkuja sinne kauas <3

   Poista
 3. Täälläkin vihersisustus on nostanut päätään, eilen tarttui mehikasvi kaupasta kotia. Jos se selviäisi, näillä omilla hortonomi taidoilla. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina pieni jännityksen poikanen ilmassa, että kuka selviää ja kuka ei :D Mutta täytyy sitä uskaltaa kokeilla !

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger