Helppo ja edullinen vinkki seinien uusimiseen

26.3.2017

Arvelen, että useampi teistäkin on joskus liki itkenyt irroittaessaan tapetteja seinästä 1cm x 1cm palasina tai pahimmassa tapauksessa raaputellut kynnet verillä jopa useampaa vanhaa tapettikerrosta irti. Tuttua?  Onneksi tähänkin pulmaan on todella helppo ja edullinen ratkaisu.


Rautakaupat nimittäin myyvät Gyproc Remontti Ergo-levyjä, joita voi käyttää puu- ja kiviseinien uudelleen pinnoitukseen. Levyn saa n. 10 euron hintaan kipale ja levy on vain 6 mm paksu, joten se ei verota huonetilaa juuri ollenkaan. Kätevää on myös 900 mm leveys, joten levy on helppo kantaa esimerkiksi yläkertaan, jonne mekin levyt tänään roudasimme. Poikamme muutti isosiskon vanhaan huoneeseen ja entinen kaupunkitapetti sai jäädä remonttilevyjen alle. Veikkaanpa, että tässä säästyi monta proppua, jotka olisivat tapetin poistossa palaneet. Levyttäminen vaihtoehtona tarkoittaa tietysti sitä, että pakkelointihommia on tiedossa, mutta mie kaukaa viisaana tein diilin siitä jo rautakaupasta tullessa. Pakkelointi valmistui miehen toimesta, joka sai illan päätteeksi nauttia rentouttavasta niska-hartia hieronnasta. Ilmiselvä win-win tilanne !

Tämmöinen pikkuprokkis on täällä käynnissä. Huomenna päästään maalailemaan ja pian myös sisustamaan pikkuveljen valtakuntaa. Luvassa on ainakin pari hauskaa pojan itsensä kehittämää ideaa, joista äitikin on innoissaan. Palaillaan niihin sitten, kun huone valmistuu. Nyt toivottelen hyviä öitä ja mukavaa uutta viikkoa <3

/ Tanja

3 kommenttia :

 1. Täällä on revitty tapettia ja tuntuu että tiukassa on. Onneksi tämä minun seinäni ei ole kovin suuri. Mutta, isommalla alueella tuo levy on varmasti näppärä. Laitankin muistiin kun seuraavassa huoneessa tapettia revin epätoivoisesti tai siis ennen jo haen levyt kaupasta. :)
  Jään odottelemaan lopputulosta. Meillä kuopus odottaa milloin on hänen huone vuorossa! :)

  VastaaPoista
 2. Me päällystettiin meidän remontissa kaikki seinät gyprocilla, kun taloon oli vedetty tapetit suoraan lastulevyseinään ilman mitään pohjamaaleja. Todettiin, että helpommalla päästään, kun vaan levytetään kaikki uudelleen. Hirveä homma siinäkin oli, mutta nytpä on kaikissa tapettiseinissäkin pohjamaalit, niin tapetin vaihto sujuu helposti vuodat pois vetämällä :) Innolla odotan teidän projektin lopputulosta!

  VastaaPoista
 3. Mulla olis pari valittua sanaa sanottavana lasikuitutapettien kehittäjälle :). Niitä kun meillä ikävä kyllä riittää, ja niitten peittäminen on niin ääreis-ärsyttävää, ettei mitään rajaa. Tasoittaminen on ihan yhtä he.... iä ja samoin on peittotapetin käyttäminen, kun se on niin jäykkää käsitellä, että päättää aina revetä väärästä kohtaa, kun koittaa taivuttaa.
  Että siinä mielessä noi levyt olis ihan jees, mutta vaatis sen, että olis just tollasta selkeää suoraa seinää työn alla. Vaan meillä on seinätkin sellasia tilkkutäkkejä, kun on vaan aukkoa aukon perään ja vähän seinää siellä täällä. Keittiö on kaikkein pahin ja se tarttis just kaikkein eniten uudistusta, mutta ei riitä ny kärsivällisyys. Pattitilanne :)

  Kivaa kuitenkin, että muualla ahkeroidaan. Mielenkiinnolla odotan, mitä idiksiä sieltä paljastuu.

  Aurinkoa ahkerille <3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger