Naistenpäivää ja mieluinen löytö

8.3.2017Aivan mahtista Naistenpäivää kaikille <3 Meidän talon naiset istuivat tänään yhdessä aamupalalle juhlapäivän kunniaksi ja mahtui pöytään yksi pikkumieskin. Siinä rupatellessa mietittiin, että mitä jos naisia ei olisikaan. Pikkuveljen mielestä elämä olisi helpompaa jos isosiskoja ei olisi ( eivät nimittäin suostuneet siivoamaan pikkuveljen osuutta viikkosiivouksesta ), mutta äiti saisi olla. Siskojen mielestä naiset pyörittää maailmaa ja siihen oli pakko äidinkin yhtyä. Olen superiloinen, että elämääni on kuulunut monta vahvaa naista, joiden esimerkin myötä olen itsekin potkinut elämässä eteenpäin. Mummoni elivät aikana, jolloin naisen päivä oli täyttä työtä 24/7 miesten ollessa sodassa ja joskus kovinkin kaukana töissä. Molemmilla mummoillani oli navetan lisäksi iso katras lapsia  hoidettavana. Mummojen arkea olenkin usein miettinyt, kun oma arki ( ja pitkä viikkolesken arki ) meinaa väsyttää kaikkine velvollisuuksineen. Onhan meillä naisilla eri helppoa nykyaikana, kun on koneet ja vempeleet apuna. Toisaalta meidät yritetään saada pysymään kodin ulkopuolisessa oravanpyörässä ja välillä tuntuu, että kiireestä on tullut hyve ja pakko. Itse olen yrittänyt tehdä hiljaista vastarintaa ainaista kiirettä vastaan ja karsinut pois hyvin paljon ylimääräistä, joka vain lisää kiireen tuntua. Omille lapsilleni olen halunnut antaa sitä läsnäoloa mitä oma äitini antoi täydellä sydämellä aina. En yhtään väheksy miesten osuutta, mutta itseäni ovat eniten muokanneet elämäni naiset. Oma mies usein sanoo, että kyllä tämä paketti kaatuisi taatusti jos sinua ei olisi. Ihanasti sanottu. Sillä jaksaa nekin päivät, kun ei juhlita naisia.
Olen myös äärettömän onnellinen, että minua on siunattu upeilla ystävillä. Nämä sydämelliset naiset ovat heitä, jotka kuuntelevat, tukevat ja potkivat persuuksille sillon, kun tarvitsen vauhtia. Mie potkin silloin, kun he sitä tarvitsevat. Heidän elämänilonsa ja kyky selviytyä ihan kaikesta elämässä herättää kunnioitusta. Yhdessä olemme aina olleet vahvempia. Naispowerilla on pärjätty.

Mitäpä jos siekin siellä muistaisit elämäsi naisia vaikka puhelulla, tekstarilla, WhatsApp-viestillä ... Veikkaanpa, että ne lämmittävät ihan yhtä paljon kuin kukatkin. Pidetään me naiset yhtä vastaisuudessakin.

Vihdoinkin muuten löysin näitä kauniita kukkia! Olen etsinyt niitä lukemattomista kukkakaupoista, mutta lopulta ne kävelivät vastaan marketin kimpussa. Kyllä ihminen voi sitten olla iloinen näinkin pienestä löydöstä ! Kaikkea kivaa teidänkin keskiviikkoon <3

/ Tanja

15 kommenttia :

 1. Ihanasti kirjoitettu elämäsi tärkeistä naisista <3 Ihanaa naistenpäivää muru!

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus! Vaikka monessa perheessä arjen pyörittäminen on vielä naisten vastuulla, on meillä nykynaisilla tosiaan aika paljon helpompaa kuin naisilla ennen meitä. Aika monessa maailman paikassa on edelleen tytöksi syntyminen suuri epäonni ja se lyö epätasa-arvon leiman koko elämälle. Ei ole takuita kouluun pääsystä tai vanhemmat voivat myydä hyvinkin nuoren tytön vaikka vanhalle papalle aviopuolisoksi...Iloitaan tästä päivästä, ja yritetään tehdä maailmasta parempi paikka kaikille maailman tytöille ja naisille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meillä on täällä asiat älyttömän hyvin, mutta silti usein kuulee vali vali-virsiä. Hyvä välillä jokaisen peilata menneeseen aikaan.

   Kiitos kivasta kommentista 💕

   Poista
 3. Hieno kirjoitus ja viisaita ajatuksia. :)

  VastaaPoista
 4. Ihania ajatuksia naisista!
  Rentoa naistenpäivän iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihana kirjoitus! <3

  VastaaPoista
 6. Hieno kirjoitus - yhdessä olemme enemmän <3
  Ihanaa naistenpäivän iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
 7. Kyllä se niin vaan on, että jos ei meitä naisia olis, ei olis miehiäkään :). Semmonen se on se luonnonlaki ja hyvä niin. Molempia tarvitaan <3.

  Ja ihanat kukkaset! Mitä lie nimeltään, mutta tulee ihan mieleen takiaiset, joita lapsena heiteltiin toistemme hiuksiin, mikä ei aina ollut niin hyvä idea, koska joskus niiden irrottamiseen tarvittiin saksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin! Mutta sie ja mie tiämä, että tietyt tahot eivät aina muista sitä ja siksi se naisen markka on pienempi...

   Mitä ihmeen kukkia te oletta hiuksiin sotkenu :D Mie en taida kokkeilla!

   Halit ❤

   Poista
 8. Täyttä asiaa tekstisi <3

  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger