Sisustusteema: Designia omalta kotiseudulta

2.4.2017

Kylläpäs viikot ja kuukaudet hurahtavat vauhdilla. Tuntuu, ettei vauhdissa pysy ja juuri kun muistaa kirjoittaa kuukauden numeron oikein, niin ollaankin jo taas uudessa kuukaudessa. Siksipä maaliskuun sisustusteema postauskin tärähtää eetteriin vasta huhtikuun puolella. Maaliskuun aiheen heitti ilmoille herttainen Netta Syyskun kuudes -blogista.  " Jokaisen tuotteen, palvelun ja esineen takana on suunnittelija, jonka luovuudesta ja pitkäjänteisestä työstä syntyy kauneutta ja toimivuutta meidän arkeen. Maaliskuun Sisustus-haasteena on tuoda esille nämä taitajat tuotemerkkien ja tuotteiden takana. Kerro siis suosikkisuunnittelijastasi tai henkilöstä jonka osaamista haluat tuoda esille."


Suomessa ja maailmalla on toki  montakin suunnittelijaa, joiden työtä arvostan suuresti, mutta nyt täytyi ehdottomasti vetää kotiinpäin ja nostaa esiin oman kylän poika, Eero Hyrkäs. Metallimies toteutti oman unelmansa ja herätti henkiin jaloteräksen aivan uudella tavalla. Eeron nykyisellä asuinpaikkakunnalla Torniossa sijaitsee maailman suurin ruostumattoman teräksen tuotantolaitos Outokumpu. Moderni ruostumaton teräs haasteineen alkoi kiinnostaa Eeroa siinä määrin, että hänen konepajansa aloitti omien designtuotteiden valmistuksen. Halu tehdä omalla käsillä pysyvä jälki maailmaan nosti monien vaiheiden jälkeen Hyrkkään kotimaisten teräsmuotoilijoiden kärkiryhmään. Muotoilija on saanut myös kansainvälistä tunnustusta, sillä Jaur -kokoelman kaadinsarjalle myönnettiin vuonna 2002 SASSDA kansainvälinen teräsmuotoilupalkinto. Eero ammentaa töidensä suoruuden ja kauneuden luonnon karuudesta ja maisemista, tuntureilta ja Inarijärven syvien vesien rannoilta. 
" Toiset asiat pysyvät luonnostaan yksinkertaisina. Näin myös syvistä vesistä nimensä saanut JAUR. Tulos on kuin sen lähde, luonto itse: suora, mutkaton ja kaunis. Pakottamaton. "

Täytyy todeta, että metallimiehen tyttärenä minua kiehtovat eniten juuri tällaiset raa'at ja karut materiaalit, joiden taipuminen tällaisiksi upeiksi käyttöesineisiksi on taidetta. Olen unelmoinut Jaur-takkavälinesarjasta ikuisuuden. Toivottavasti unelmani joskus toteutuu. Tosin tuskinpa edes raaskisin käyttää koko sarjaa, mutta voisin istua ja ihailla sitä <3 Näitä kauniita esineitä olemme monesti antaneet syntymäpäivä- ja valmistujaislahjoiksi, sillä oman kotiseudun design jos mikä on arvokas tapa muistaa sankaria.Eero Hyrkkään tuotemerkit JAUR ja Arctichrome jatkavat elämäänsä Nikama Designin mukana Oulussa. Yrityksen sivuille pääset tästä ( klik ). Tuotevalikoima on pullollaan kaunista teräsdesignia. Kyllä se vaan niin on, että näitä omien unelmien toteuttajia katsellessa sitä miettii itsekin, että mitä jos ...


Kuka on sinun lempisuunnittelijasi? Mitkä materiaalit sinua kiehtovat eniten? Näkisitkö teräsesineitä omassa kodissasi?

Tämä tyttö lähtee nyt hiihtoladulle, mukavaa sunnuntai-iltaa <3

/ Tanja3 kommenttia :

 1. Kauniita tuotteita. Etenkin tuo takkasetti miellyttää minua. Täytyykin esitellä miehelle, takkasetti kun meiltä puuttuu!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi22:49

  Teräs on kyllä upea materiaali! Nythän ovat vallalla pehmeämmät materiaalit, mutta tällaiset esineet toisivat kyllä luksusta kotiin kuin kotiin.
  -Riitta-

  VastaaPoista
 3. Tyylikkäitä esineitä ja ihanan yksinkertaisia linjoja (paitsi jostain syystä en tykkää mistään vinoista kannuista tai mistään, mikä on ikäänkuin kenällään), mutta teräs materiaalina on meidän kotiin liian kylmä, kun on tällainen vanha mörskä kyseessä :).

  Mun lempimateriaalit on puu ja lasi. Erityisesti kirkas.

  Iloista huhti- vai pitäiskö jo sanoa ennakkoon toukokuuta :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger