Green power - tässäkö uusi blogikasvi ?

23.5.2017
Mulla on tässä lähistöllä parikin lemppari kukkakauppaa ja kun toinen ilmoitti Facebook-sivullaan, että kauniita viikunapuita on saapunut, niin varasin heti yhden itselleni. Viikunapuita on näkynyt varsinkin ulkomaisissa somekanavissa useinkin, mutta kukkakaupoissa en ole niitä täälläpäin nähnyt. Juuri sopivan kokoinenkin oli tämä puu. Toistaiseksi se saa asustaa olohuoneessa, mutta pian se muuttaa terassille tulevaa loikoilupaikkaani kaunistamaan. Tiedä vaikka siinä samalla saisi napostella viikunoita, sillä oksissa on muutama hedelmän alku.

Hoito-ohjeessa lukee, että kasvi viihtyy niin lämpimässä, kuin viileässäkin. Astevaihtelu on jopa -10 Celciusasteesta +40 asteeseen ! Kukkakauppias Annen mukaan se kannattaa talvellakin säilyttää kodin viileimmässä nurkassa. Tämähän sopii siis vallan mainiosti terassille ja Suomen koleaan ja vähälumiseen kesään, hih hah heh :D Kuumuuteen se tuskin tulee menehtymään.

Veikkaanpa, että viikunapuusta on tulossa trendikasvi. Kutsutaankohan sitä vielä jonain päivänä blogikasviksi ?

/ Tanja

5 kommenttia :

 1. Juu tämä on ihan selkeä Lyyraviikunan seuraaja somekasvina :-D Itsekin olen tälläistä käynyt himoitsemassa kukkakaupassa, mutta en ole raaskinut vielä ostaa. Yritin jopa siemestä kasvattaa itse, mutta ei onnistunut :-D

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintonen ja ihanat lehet, mieki tykkään!

  VastaaPoista
 3. Olen katsellut viikunaa jo muutamaan otteeseen kaupassa, mutta kun alkaa jo nurkat täytty kukista ;)
  Minusta sen lehdet ovat valloittavat <3

  VastaaPoista
 4. Mäkin tahon! Tuo voisi selvitä hengissä meikäläisenkin hoidossa :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kasvi minun makuuni! Vaan mahtaisikohan kauaakaan meikäläisen käsissä elää - saatikka miten säästyisi tyttären kissan vierailujen tuhovimmalta;)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger