Perjantain herkkuvinkki

15.9.2017



Guten Morgen ihmiset ! Perjantaita pukkaa taas ( jippii ) ja yksi jos toinenkin lopettelee tänään työviikkonsa ruokakaupan kautta kotiin kulkien, viikonlopun sapuskat ja herkut mukanaan . Nytpä onkin siis oiva päivä laittaa eteenpäin herkullinen resepti, joka on meillä testattu jo moneen kertaan alkusyksyn aikana. 





Perjantain resepti on suomalaisten kestosuosikki mustikkapiirakka. 6. elokuuta vietettiin valtakunnallista mustikkapiirakkapäivää ja Hanna Sumari kehitti oman piirakkareseptin tuota päivää ajatellen. Mustikkapiirakka on piirakoista suosituin meidän perheessä, mutta olen tainnut leipoa piirakan aina liki samalla ohjeella. Hannan resepti olikin kivaa vaihtelua. Tässä tämä helppo ohje teillekin.



Suomi 100 mustikka-valkosuklaapiirakka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä kauramurotaikina
6 dl mustikoita 350g
2 dl hillosokeria 200g
1 tl kardemummaa

Valkosuklaamousse
3 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
+ vähän koristeeksi pinnalle
1 rkl limetin mehua
1 limetin raastettu kuori
3 kpl liivatelehtiä


Tein piirakan irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jolloin se oli helppo siirtää tarjoilulautaselle. Piiraan voi toki tehdä myös piirakkavuokaan.

Painelin sulaneen kauramurotaikinan vuoan pohjalle ja reunoille. Ohje neuvoo tekemään reunoista n. 4 cm korkeat, mutta käytössäni oli aika iso irtopohjavuoka ja murotaikina riitti vain 3 cm korkeisiin reunoihin.

Sekoitin yhteen hillosokerin ja kardemumman ja lisäsin seoksen mustikoiden joukkoon. Tämän jälkeen kaadoin mustikat taikinan päälle. Paistoin piirakkaa 170 asteessa, uunin alimmalla tasolla n. 35 minuuttia.

Vuoka kannattaa nostaa uunista varovasti, koska mustikkatäyte on melkoisen löysää. Piirakka annetaan jäähtyä täysin, jotta täytekin ehtii hyytyä. 


Valkosuklaamoussen valmistus

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Raasta limetin kuori ja purista 1 rkl limetin mehua kattilaan tai mikronkestävään kulhoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon limetin raastettu kuori.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa välillä sekoittaen.
Sekoita sulanut suklaa kermavaahtoon.
Sulata liivakot limetin mehussa mikrossa tai liedellä, anna seoksen jäähtyä ja lisää se kerma-valkosuklaaseokseen hyvin sekoittaen.
Anna valkosuklaamoussen hyytyä jääkaapissa 15-30 minuuttia. Sekoittele moussea välillä ja tarkista koska se on hyytynyt sen verran, ettei se valu ja että se on helppoa levittää piiraan päälle. Laita piiras vielä tunniksi jääkaappiin hyytymään.
Vuole valmiin piiraan päälle valkosuklaalastuja ja kaada pinnalle mustikoita.


Originaalin ohjeen ja Hannan kauniit kuvat piirakasta voit katsoa täältä ( klik ).

Hyvää piirakkaperjantaita <3

/ Tanja

4 kommenttia :

  1. Herkullisen näköstä, tätä ohjetta täytyykin kokeilla.
    Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se kyllä on...onneksi ahkerampi lenkkeilykausikin on polkaistu käyntiin :D Ettei ihan herkutteluksi mene!

      Viikonloppuja sinnekin <3

      Poista
  2. Oih ja NAM!
    Kaunista viikonvaihdetta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinne <3 Taidetaan taas pian leipoa tätä herkkua...

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger