Kuistin uudistunut seinusta

14.1.2018

Kirjoittelin viime vuonna pariinkin otteeseen maalausurakasta, jossa olen käynyt kodin pintoja läpi. Tai no urakka ja urakka ... silloin on maalattu, kun on ehditty. Tai silloin, kun hermot ovat riittäneet siihen  ä r s y t t ä v ä ä n  teippauspuuhaan ! Itse maalaaminenhan on se helpoin nakki. Vilautan nyt muutaman kuvan kuistista, jonka uudistus kokonaisuudessaan on vielä hieman kesken.

Viime syksyinen yhteistyö Coloria Oy:n kanssa poiki ruokailutilan lisäksi monta muuta maalilla uudistunutta tilaa. Maalasin Sensitive Fortella myös nämä kuistin seinät. Ruokailutilan muutoksesta ja erityisesti kemikaaliyliherkillekin sopivasta maalista voit lukea tarkemmin täältä ( klik ). Maalasin kuistin kaksi seinää Tikkurilan Laasti-sävyllä ja loput kaksi jätin valkoisiksi. Greigen kaunis sävy ei oikein pääse oikeuksiinsa näinä talven sinisinä päivinä, mutta luonnossa se on oikein soppeli tähän tilaan.
Koska kuisti on lähinnä meidän lasten vaatteiden ja kenkien säilytyspaikka on kalusteiden oltava helppoja ja nopeita käyttää. Avoin naulakko on paras vaihtoehto, sillä silloin takit menevät naulakkoon. Kaapinovien availu tuottaa nääs joskus liikaa vaivaa ja takit jäisivät kuistin penkille lojumaan ( äidin arvio ). Mixrack-kenkätelineen ostin Hannalta sopuhintaan. Se onkin keikkunut hankintalistalla jo kauan. Kenkäteline on kivan ilmava ja pelkistetty. Tässä telineessä pidetään joka päivä käytössä olevia kenkiä ja muut ovat varsinaisen eteisen kaapeissa. Näin vältetään oven eteen kertyvä kenkämeri.
 Koko kuistin uudistus perustui ajatukselle, että tälle seinustalle tulee naulakko, joka on maalattu samaan sävyyn seinän kanssa. Olen jo pikään katsellut tällaisia ratkaisuja somemaailmasta ja tallettanut inspiraatiokuvia. Granitin naulakko oli kooltaan ja materiaaliltaan hyvä, ja se sai saman greigen sävyn pintaansa. Maalasin naulakon ensin tartuntamaalilla ja sitten pariin kertaan seinämaalilla. Hyvin on maali pysynyt.

Olen aivan innoissani kuistiin tulevasta omatekoisesta liukuovesta, mutta ihan vielä en paljasta millainen se on. Palataan liukkarikuvilla sitten, kun se maalausduuni on tehty valmiiksi.


Mitäs tykkäätte kuistin uudesta nurkkauksesta ? Hitsi kun niitä ennen-kuvia ei tullut taaskaan napattua. Tuppaa maalausinspis iskemään niin nopsaan, että kuvia ei muista edes ottaa!


Iloa sunnuntai-iltaan ja varsinkin uuteen viikkoon <3

/ Tanja


* maalit saatu
 

12 kommenttia :

 1. Nurkkaus näyttää oikein siistiltä ja väri on kauniin rauhallinen.
  Naulakko on kyllä kätevä kun siinä on niin paljon nuppia.
  Mukavaa alkavaa uutta viikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se pikkulapsi-aika on ohitse...silloin ei olis riittäneet nämätkään nupit 😀 Väri osui kyllä nappiin. Juuri sopivan greige.


   Kiitos Tiina ja samoin sinne kivaa viikkoa ❤️

   Poista
 2. Hyvältä näyttää !
  Mukavaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ja samoin sulle ❤️ Toivothaan pikku pakkkasta tulevaksi...

   Poista
 3. Just ihanan rauhallinen, kaunis ja käytännöllinen. Voin meinaan kokemuksesta sanoa, että äitimäinen arvio osui todnäk vähintään 99% tarkkuudella oikeaan :). Meillä on vaikka kuinka monta metriä liukuovikaappeja, mutta poikain takit jää siitä huolimatta niin helposti eteisen penkkitasoille. Tai vaihtoehtoisesti kuskaavat takkinsa alakerran portaikon avonaulakkoon :D. Eli vissiin sitten helpompi kulkea takki kädessä kauas kunhan ei vaan tarvi avata liukuovia... Mutta ei parane urputtaa, koska ei se omakaan järjestys siellä ovien takana aina kestä päivänvaloa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, siellä puhutaan kokemuksen pidemmällä rintaäänellä! Jostain kumman syystä ne kamat ei osaa suljettuun kaappiin sitten millään :O

   Mukavaa uutta viikkoa <3

   Poista
 4. Meillä on olohuone keittiö laastin väriset ja tykkään siitä kyllä edelleen. Tuo Colorian maali on ehdottomasti myös meille hyvä, koska olen kemikaaliyliherkkä itsekin. Muistan sinun kirjoittaneen siitä ennenkin. Myös meillä löytyy takki, kenkä kaaos eteisestä, vaikka eteisen vieressä on kaappi, johon nuo voi ihan helposti käydä asettamassa. Mutta se on niin helppoa, heittää takki vain lattialle, kun tulee koulusta kotiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laasti on kyllä hyvä greigen sävy ! Meidän kuisti on täynnä ikkunoita, niin sävy näyttää kuvissa vaalemmalta kuin onkaan. Kivan lämpöinen sävy se on.

   Tämä takkiongelma taitaa olla aika yleinen vähän joka talossa... en siis ole ainoa, joka miettii miten ne pysyisivät edes jonkunlaisessa järjestyksessä.

   Kivaa uutta viikkoa <3

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! :) Tosi kaunis sävy.
  Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis sävy ja naulakko on ihan nappivalinta. Sama naulakko oli jo mulla Helsingissä kädessä mutta vielä jäi sinne. On kyllä niin ihana että vois sellaisen itsellekin hankkia. Ja kun olet saanut urakan siellä valmiiksi, voit tulla mulle kaveriksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, taidan hetken miettiä, että tulenko :D :D

   Naulakko on kyllä just hyvä ja siinä on tarpeeksi nuppeja tähän tilaan. Voin suositella!

   Mukavaa uutta viikkoa Roihin <3

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger