Hempeaa ja hamppua makuuhuoneessa

14.4.2018
Aurinkoiset viikonlopputerkut kaikelle kansalle! Kiireisen viikon jälkeen on kyllä ihan parasta saapua puhtaaseen kotiiin. Toiseksi parasta on kellahtaa puhtaisiin petivaatteisiin ja heittäytyä viikonloppumoodiin. Eikö ? Tyttäreni hoitivat viikkosiivouksen tällä viikolla, joten itse sain todellakin ottaa rennosti siivouksen suhteen. Ihanat, reippaat tyttäreni <3


Minun hommakseni jäi ainoastaan toimia virallisena koenukkujana, sillä sänkyyn pedattiin Hempean ( klik ) uudenkarheat petivaatteet, jotka on tehty hampusta. Ainakin itselleni hamppu on täysin uusi materiaali petivaatteissa, joten odottavin mielin kömmin sänkyyn illalla. Törmäsin tähän materiaaliin Facebookin sisustusryhmässä, jossa Hempean luoja ja yrittäjä vinkkasi minulle hampputuotteistaan. Olen ollut vähän pettynyt pellavaisten pusssilakanoideni laatuun, joten innolla tartuin tähän kokeiluun. Enkä vähiten siksi, että yrityksen luoja on nainen ja kotoisin myös täältä pohjoisesta. Peukku molemmille jutuille !

Hempean sivulla hampusta kerrotaan näin : 

"Käytämme ainoastaan laadukkainta hamppukangasta, joka vain paranee ja pehmenee käytössä. Hamppu on luonnollisesti ympäristöystävällinen materiaali: sen kasvatuksessa ei tarvita torjunta-aineita, lannoitteita eikä keinokastelua. Hampun viljely parantaa maan laatua ja se soveltuu erinomaisesti kiertoviljelyyn. Käyttämämme hampun käsittely ja valmistus kankaaksi tehdään perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja. Kankaiden värjäyksessä käytetään ainoastaan myrkyttömiä, vesiohenteisia värejä."

Ympäristöystävällinen, kemikaalivapaa ja myrkytön. Siinä sanoja, jotka pitävät sisällään kaiken sen mihin itse haluan panostaa koko ajan enemmän ja enemmän. Huoli maapallon tulevaisuudesta on toki aina ollut mukana elämän valinnoissa, mutta meidän perheessä on panostettu kierrätykseen ja kaikkeen ekologiseen tänä vuonna oikein toden teolla. Ei ne suuret sanat, vaan ne pienet teot. Kaikki me voimme jotain tehdä.


Takana on nyt yksi uusissa petivaatteissa nukuttu yö  ( ja pikkumiehen päikkärit ) ja voin sanoa, että aamulla heräsin hymyssä suin. Mieleeni tuli niin vahvasti mummolan paksuissa pellavissa vietetyt yöt. Silloiset kankaat kun olivat oikeaa paksua materiaalia, eivätkä mitään ohutta höttyä. Hamppu on todella paljon pellavan kaltainen materiaali, mutta tänän kokemuksen perusteella painavampi. Materiaali on ihoa vasten kuitenkin miellyttävä ja onneksi myös viileä. Aurinko on paistanut meillä jo niin monta päivää putkeen, että makkari on nimittäin aika lämmin paikka. Kesäyökkärikin on jo käytössä.

Aika näyttää miten materiaali käyttäytyy tulevissa pesuissa.  Kangas on ainakin vahvaa ja Hempean sivulla luvataan, että hamppu vain pehmenee ja paranee käytössä. Miehelle piti parikin kertaa muuten selventää, että hampusta voi todellakin tehdä myös kankaita. Kovin oli kysyvä ilme vielä aamullakin, mutta hyvin kuorsasi koenukkuja numero kaksikin hampun alla. Korjaan, numero kolme. Pikkuvarpaat ehtivät ekaksi.

Valitsin omat petivaatteeni värjäämättömän beigen sävyssä ja värivalinta osui nappiin. Niiden seuraksi voi hyvin pedata niin valkoisia, kuin kuviollisiakin tyynyliinoja. Sängynpeittoakaan ei kyllä tarvitse käyttää näin kauniin materiaalin seurana. Sopii mulle, laiskistuneelle pedin petaajalle. 

Onko hamppu sinulle tuttu materiaali ?

Hempean nettikaupassa ( klik ) on tämän viikonlopun ajan voimassa 20 % ale kaikista tuotteista, joten kannattaa kurkata löytyisikö sieltä jotain sinullekin.

/ Tanja

6 kommenttia :

 1. Onpa kauniit lakanat! Ja ihanan väriset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli heti lempparit 💓 Hyvä, että otin tämän väriset. Aika pitkään ollaan menty valkoisilla tai harmailla petivaatteilla. Kivaa vaihtelua 😀

   Poista
 2. Kylläpä on kauniit kuvat taas! Blogisi on oma suosikkini. kuvat kauniita ja teksti aina kivasti kirjoitettu.

  En ole ikinä törmännyt hampusta tehtyihin vuodevaatteisiin, mutta kävin heti katsomassa Hempean sivut. Löysin monia kauniita juttuja. Olisivat upeita lahjoja kun on juhlia tulossa monet tulevalle kesälle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kommentistasi Maija ❤️ Tulipas hyvä mieli. Vähän olen harvakseltaan ehtinyt postailla, mutta tällaiset palautteet antaa kyllä potkua kovasti.

   Hamppu yllätti todella positiivisesti minut. Verkkokaupasta kelpuuttaisin kotiin ihan kaiken 😍

   Poista
 3. Kauniit lakanat ja kiitos vinkistä, täytyykin käydä tutustumassa tarkemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä, näitä voin kyllä lämpimästi suositella. Ihana matsku!

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger