Linkkua ja rouheaa

22.4.2018Omena päivässä pitää kuuleman lääkärin loitolla. Minun viisi omenaa / päivä pitää valkotakkiset loitolla varmaan hamaan loppuun asti. Nämä kuvat ovat todellakin lavastettuja, sillä meidän pöydällä eivät ehdi omenat muutenkaan lojumaan näytillä. Oma tekemäni vati sen sijaan on löytänyt paikkansa ruokailutilan pöydältä. Itse asiassa tein sen juuri tuohon paikkaan, sillä isolla pöydällä on kiva olla myös näyttävän kokoinen vati. Tämä on muuten ihka ensimmäinen keramiikkatyöni. 
Tein vadin vähän rouheammasta savesta ja lasitin sen niin, että itse savi saa myös näkyä lävitse. "Linkkua ja rouheaa" oli kommenttini opettajalle, kun hän kysyi millaisen vadin haluan tehdä. Linkku taitaa sanana olla tätä meidän omaa murretta ja tarkoittaa suomeksi vinoa. Vai puhutaanko teilläkin linkusta ?!? Opettaja on kyllä monta kertaa kurssin aikana nauranut minulle, koska tarkan ihmisen on aika haastavaa tehdä linkkua. Pyrin suoristamaan vinonkin, heh! Mutta sain kuin sainkin vinon vadin tehtyä. Tiedättekin jo kuinka rakas harrastus keramiikasta on minulle tullut, joten varmaan vilautan muitakin töitäni täällä blogissa. 

Viikonloppu on mennyt totaalisesti levon merkeissä, joten täytyy varmaan repiä itsensä lenkille raittiiseen ulkoilmaan. Aurinkokin alkoi sopivasti paistamaan. Hyvää uutta viikkoa teille <3

/ Tanja

8 kommenttia :

 1. Ai kauhia, mulla tuli mieleen yks muori lapsuudesta jota sanottiin Linkku-Liisaksi. Mut tää vati on todella kaunis! :) Haluaisin itekin joskus kokeilla keramiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie täälä hihittelen 😂 Taisi Liisa olla jostain linkku jos sellaisen lempinimen sai!

   Kiitos Rosanna ❤️ Tästä tuli just se mitä hainkin. Mene ihmeessä kurssille jos keramiikan teko kiinnostaa. Tämä on tosi rentouttava harrastus, mutta täytyy varoittaa koukkuun jäämisestä!

   Poista
 2. Todella kaunis vati ja jatketaan omenoiden popsimista!

  VastaaPoista
 3. Siitä se linkkuveitsen nimikin sitten vissiin on perua :).

  Ihana vati! Just sopivan "ei se oo niin justiinsa", vaikka onkin huolella ja tarkkuudella tehty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkku on näköjään yleisesti käytetty nimitys 😂

   Sehän meni tietenkin nysväämiseksi ja ”vielä
   vähän rapsutan tuosta” -hommaksi kun kyse on meikäläisestä. Mutta opettaja otti tilanteen haltuun ja sain valmista 😍

   Poista
 4. Ai että, miten ihana!<3 Mun on pakko päästä syksyllä jollekin keramiikkakurssille! En kyllä ole yhtään varma, että osaisinko tuollaisia ihanuuksia tehdä...Mut kokeilemaan kumminkin!
  Sulla on sanoja, joista mä en ymmärrä mitään, mutta on ilo oppia uutta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina 😘 En voi kuin suositella keramiikkaa, se on mahtista puuhaa! Ja helppoa kuin mikä kun oppii perustekniikat.

   Yritän murresanoja välttää, että kaikki ymmärtäisivät, mutta aina niitä välillä lipsahtelee 😅

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger