Juhannusterveiset yöttömän yön Lapista

22.6.2018Voisinpa toivotella aurinkoisia terveisiä meidän terassilta, mutta karvas totuus on se, että vettä tulee kaatamalla ja sää on melko viileähkö. Surkeat sääennusteet eivät kyllä minua masenna, sillä olin asennoitunut sateeseen ja keksinyt kaikenlaista kivaa tekemistä säästä huolimatta. Miehen kanssa juuri rupattelimme, että eivätkö olleetkin juhannukset aina aurinkoisia silloin ennen vanhaan? Emme muistaneet mukamas yhtään keskikesän juhlaa, jolloin olisi pitänyt sadetta pidellä. Aika on nähtävästi kullannut muistot. Mutta siitä olin satavarma, että nuoruuden juhannusjuhlat Aavasaksalla olivat poutaisia, sillä teltta ei kastunut yhtenäkään vuonna. Aavasaksalla tuli monet juhannukset vietettyä ja mikäpä sen parempi paikka ihastella yöttömän yön aurinkoa, kuin korkea vaara ja sieltä siintävät upeat maisemat. Tosin noihin aikoihin taidettiin tyttöjen kanssa ihailla enemmän poikien sinisiä silmiä ja muuta kivaa, kuin niitä maisemia :D
Yöttömän yön aurinko paistoi onneksi viime yönä ja iltakin oli ihanan lämmin. Minä tyttö päätin viettää juhannusta jo eilen ja köllin aurinkoisella terassilla myöhäiseen yöhön lukemassa. Joka vuosi se on aina yhtä mieletön tunne, kun aurinko ei laske. Juuri silloin sitä tuntee olevansa maailman onnekkain, kun saa asua Lapissa!

Tänään en tarkene terdelle mennä ( vaikka vitsailin olevani siellä kelkkahaalareissa ). Sen sijaan lähdemme kylästelemään ja ajamaan mutkan Aavasaksalla. Huomenna sitten käärin itseni viltin nurkkaan ja rentoutan loputkin lihakset kesämoodiin. Loman ensimmäinen periodi on vasta puolessa välissä, enkä muista enää yhtään salasanaa ... loma on silloin alkanut loistavasti !


Toivotan teille mitä parhainta Juhannusta, missä sitä vietättekin! Fiilis on monesti kiinni ihan muusta kuin säästä. Otetaan rakkaat kainaloon ja nautitaan!

Lämmöllä, Tanja


1 kommenttia :

  1. Lapsena vietimme lähes jokaisen juhannuksen siellä lapissa. Oli lämmintä ja valoisaa. Ehkä vielä jonainpäivänä pääsen jälleen kokemaan tuon yöttömän yön lapissa.
    Aurinkoista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin !
Thanks for your comments !
Tack för din kommentar !

Kiitos kun jätit viestin! || Thanks for your comments!

 

IDIS & INTERIÖÖRI © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger